Skocz do zawartości

BMW E39 530d 99r Problem po zestawie startowym kodowanie

qwer123411

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie i Panie, potrzebuje pomocy/porady. Bmw e39 530d 99r 184km kombi manual.

Mam z nią kilka problemów:

1. Może ktoś z was wie jak ISTA D szczytuje jakie moduły występują w aucie,

mam manuala, a wykrywa mi EGS, PDC, RLS, EHC.

Jest to wina po montażu zestawu startowego.

Mój Vin to : wbadp71080gs61269(V).

ZCS utworzone w ZekoZCS na nowo z dodatkiem czujnika RL(AIC).

GM 58710010(D)

SA 00001A00040115C4(W)

VN 00EFFFFFF6(F)

-No i tak przy diagnostyce po 1 nie pojawia mi się w pierwszym oknie w iscie żadne wyposażenie tam na samym dole, a w drzewku sterowników widzi 4 dodatkowe moduły. A w liście błędów, błędy od komunikacji dme-egs can.

2. Kolejny problem to po wejściu w (KMB-zegary) mam niepełny Vin. Pokazuje taki: WBAAA00000GS61269 (L) czy to może być problemem przy widnieniu sterowników?

z tego, co się orientuje, ista czyta albo z kmb lub z ews więc wydaje mi się, że tak.

No i jeszcze coś, co może wpływać na dany rezultat to nadpisywanie kodu VN przy próbie zapisu utworzonego i wyżej wymienionego nowego ZCS. Gdy wpisze taki jaki utworzył mi zeko, próbuje zapisać i od razu nadpisuje mi kod VN na taki: 006D53FFD6 (D)

I tak jak , lecz obecnie jest ori ster silnika, inny ews, i dorobiony klucz. Więc mam już prawie opanowaną sytuację, niestety wszystko z mojej winy (niewiedzy)

PS. W nawiasach suma kontrolna. Czy jest ktoś w stanie spróbować opanować ten samochód, położyło się na nim już kilku speców ;/

• Zasłużeni forumowicze
Podaj stare oryginalne kody jak było wszystko ok. Z numerami vin wszystko jest w porzadku, w liczniku vin po prostu tak wyglada.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.