Skocz do zawartości

X1 F48 2016 USA Sdrive 28i - Lampy przod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej! Kupiłem BMW X1 F48 2016 USA Sdrive 28i ale M.im. Bez przednich lamp. Poszukuje obecnie lamp do tego modelu.

W serwisie BMW dostałem info ze potrzebuje lamp o numerze 63117436465. Jak się okazuje na alegro i OLX nie ma takich lamp, natomiast wygladowo są identyczne ale o nieco innym numerze np6311747222002. Czy można włożyć lampy o nieco innym numerze katalogowym ?

Moj vin- P924667

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

może to ci pomoże - https://bimmercat.com/bmw/pl/search/selectCar/F48/SAV/BMW+X1+28i/USA/63_1686

Czasami numery są rożne bo dana część kończy etap produkcji i jest zastępowana przez nową cześć z innych numerem, co zwykle jest widoczne na wyżej wymienionej stronie ale w tym przypadku nie widzę tego numeru co podałeś (aby w Googlach bo ktoś sprzedaje na alledrogo).

Podejrzewam że ASO podało Ci oznaczenie lamp w wersji USA, są jakieś różnice między EU? Może musisz poszukać innego auta na otomoto z VIN i zobaczyć jaki jest numer katalogowy tych aut. Sprawdź tylko czy występują różnice między lampą USA a EU + czy trzeba coś dociągać/kodować.

Opublikowano

Bardzo dziękuje za odpowiedź.

Zaglądnąłem na w/w stronę. Faktycznie po numerach praktycznie nie widzę w polskim internecie takich lamp.

Postaram się sprawdzić faktycznie po innych ogłoszeniach.

Natomiast co do różnić EU/USA to trudno coś znaleźć gdyż nie mam odniesienia - innych lamp z tego samego kodu.

• Moderatorzy
Opublikowano

Lampa USA i Eu są prawie identyczne, różnica tylko w trzech diodach obrysowych w lampach z USA.

Jak nie masz żadnej to śmiało bierz wersję EU.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Światła założone działaja.

Generalnie praktycznie każde inne lampy (z tego samego modelu) da sie dopasować, kwestia dobrego elektronika i kodowania. Wskazane przy zakupie dwóch lamp żeby były z jednego modelu samochodu. Może komuś się to przyda. Powodzenia! :D