Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich ostatnio wymieniłem całe zawieszenie oraz wszystkie możliwe tuleje itp.musialem też wymienic tylna lewa zwrotnice razem z piasta i czujnikiem abs, po złożeniu wszystkiego samochód podczas ruszania tak do 5km/h jedzie normalnie powyżej tej prędkości zaczyna sam chamowac tak,że muszę sporo gazu dodać żeby przejechać choć by z 10 metrów. Im więcej gazu tym bardziej zaciskają się hamulce ,po rozpędzeniu do około 15km/h nie ma możliwości zahamowania ponieważ załącza się abs i trzeba użyć hamulca ręcznego dodam tylko że nie zapala się przy tym żadna kontrolka oraz podłączony komputer nie wykrywa żadnego błędu. Prędkościomierz działa czyli czujnik jakiś sygnał dostaje. Po odłączeniu tego czujnika przestaje działać prędkościomierz, zapalają się lampki od abs ale problem hamowania znika i samochód jedzie normalnie. Miał może ktoś podobny problem? :mad2: skrzynia automat
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

czujnik abs oryginał czy zamiennik?

Jak zamiennik to załóż oryginał, jc to mam kilka tylnych

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano
Po odpięciu czujnika z prawego koła problem z hamowaniem ginie ,ale zauważyłem ,że prędkościomierz błędnie wskazuje prędkość czy da się to jakoś skalibrować czy co w takim przypadku trzeba by zrobić?
Opublikowano
Ogarnięte. Wymieniłem orginalny czujnik na zamiennik tej samej firmy co piasta. K..wa dramat po przyłożeniu ten zamiennik jest około 3 mm cieńszy niż orginal więc jest bardziej odsunięty od piasty