Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przydałoby się wymienić uszczelkę panoramy bo dosyć mocno już szumi jak odsłonię podsufitkę podczas jazdy...

Rzecz w tym, że w większości ofert te uszczelki są krótkie.

Zakładając że otwór na panoramę ma 106x88cm, dodatkowo jest uszczelka pomiędzy szybą przednią i tylną to wychodzi grubo ponad 4m.

Jeśli ktoś z Was wymieniał tą uszczelkę to gdzie kupowaliście (jaki symbol) aby wystarczyło i nie trzeba było sztukować?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
panorama ogólnie ma to do siebie, że szumi, przecież to duża szyba jest. Ja w trasy zawsze zamykam podsufitkę, z otwartą tylko po mieście do 90 jeżdżę
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano

Nie pamiętam gdzie kupowałem ale faktycznie podawane wymiary były zbyt małe.

Napisałem do sprzedawcy (allegro) zrobił mi ofertę na właściwą uszczelkę. Pomiędzy szybami jest osobny kawałek.

Po wymianie różnica w poziomie hałasu była spora. Warto było to zrobić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skimir, masz może namiary na tą uszczelkę :shock: chętnie się dowiem :cool2:
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano

Pogrzebałem w mailach… Kupowałem to dwa lata temu na tych aukcjach - po korespondencji ze sprzedawcą, właśnie te wskazał:

https://allegro.pl/oferta/bmw-e61-e91-f11-f31-x3-x5-uszczelka-dachu-panaromy-9782407749?item=9782407749

https://allegro.pl/oferta/bmw-e53-e61-e70-e9-uszczelka-szyby-tylnej-dachu-or-8703342330

Obie uszczelki miały mały zapas do przycięcia po wklejeniu.

Oczywiście warto przed zakupem się upewnić bo może coś się w ogłoszeniach przez te dwa lata zmieniło.