Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam pytanie, jak w tytule. Moje bmw to 118d 143km n47, teraz jest downpipe i soft. Wyszło 173km i 400nm, ale po kilkudziesięciu km beemka wywaliła checka i była na delikatnej "poprawce" softu. Jedzie tak samo, czy moc się zmieniła to nie mam pojęcia. Był błąd związany z ciśnieniem paliwa czyli pewnie pompa CR nie wyrabiała. Po tej poprawce jeżdżę do dziś, auto lekko kopci... Kupiłem pompę z B47 która czeka na montaż, turbo z n47 184km ale zostaje temat wtrysków. Widziałem jedną jedynkę na olx i właściciel chwalił się układem wtryskowym z b47. Przechodząc do sedna... Warto założyć wtryski B47 190km? 150km a 190km to ten sam wtrysk tylko soft był inny? I najważniejsze pytanie czy pasują bez przeróbek? :D Wiem że listwa wtryskowa w b47 jest inna, ale sam wtrysk wizualnie jest kopiuj wklej taki sam... I chciałbym założyć wtryski b47 na seryjną listwę itp. Czekam na zdanie ekspertów!

I foto gruza który czeka na taką operacje

316216f837a29861.jpg

Opublikowano

Dodam tylko, że szukałem wtrysków od 2.0d 184km i 3.0 258km. Baaa nawet takowe kupiłem, ale 6sztuk wtrysków 258km okazało się uszkodzonych na tyle że firma nie proponowała nawet regeneracji. :mad2:

A B47 mają nowsze auta, można kupić z dość niskim przebiegiem w fajnym stanie i jeszcze lepszej cenie :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pytanie czy oba są piezo . bo byłem przekonany że w b47 są EM bo tak wyglądają . ale uczony w piśmie mówił że jednak nie .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wtryski z b47 nie pasuja, temat byl juz przerabiany. Musisz miec cos z mapa albo pompa, mialem e82 143ps, zalozylem turbo od 184, ic z 120d, byl dpf oraz egr i bez problemu bylo 200ps na seryjnych gratach bez zadnych bledow, auto sprzedalem pare lat temu i dalej bez bledu lata.
Opublikowano

Nie znalazłem takiego postu. Turbo i pompa jest, czekają na montaż. Jedynie z tymi wtryskami miałem problem bo już wywaliłem trochę kasy w błoto a mocy dalej brak :duh:

Na tym sofcie turbo wstaje szybko i dobrze, ale znowu po zmianie biegu przez sekundę jedzie jakoś gorzej, trzeba poczekać... XD

Jeździłem teraz wieloma beemkami z różnymi silnikami i tylko u mnie jest coś takiego...

Opublikowano
A wracając do tematu, jest jakiś link do tego postu o wtryskach? Wiadomo dlaczego nie pasują? Dziwi mnie to że ktoś pisał w ogłoszeniu ze sprzedażą 118d o wtryskach z b47... Chyba że mechanik mu jakiś kit wcisnął :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wtryski od b47 chodza na innym ecu oraz na innym cisnieniu. Fizycznie pasuja ale to niczego nie zmienia. Uwazam ze czepiasz sie wtrysku bez sensu. Tam jest zapas na 220ps spokojnie.
Opublikowano
Właśnie z tego co słyszałem zapas ori wtrysków to okolice 180km... Dlatego szukałem innych. Czyli pompa b47, turbo 184, ic i można atakować lekko ponad 200km? Downpipe chyba też w tym pomoże, napewno nie zaszkodzi :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja jestem przeciwnikiem usuwania dpf. Nie nawidze tego smrodu i dymu. Wartosci ~200ps mozna uzyskac bez druciarstwa, ewentualnie zmienic dpf na wiekszy.

Mam nadzieje ze panewki byly sprawdzane, bez sprawdzenia dolu nie rob nic.

Opublikowano

Miałem tyle problemów z dpf że postanowiłem usunąć... Sam jestem tego przeciwnikiem i nie byłem przekonany czy to robić. Odziwo po usunięciu dpfa kopci mniej :)

Nie zaglądałem do panewek ani rozrządu. Oleje zmieniane co 10tys jak poprzedni właściciel, a rozrząd jest cichy nawet przy odpalaniu w mrozy. Może niedługo oddam na zmianę, chociaz wolałbym już zmienić auto... :roll: