Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otóż mam taki problem... Ostatnio zdecydowałem się na przełożenie fotela pasażera gdyż był już w słabym stanie oraz nie działała mata pasażera ( zamontowany był emulator). Zakupiłem dwa fotele kierowcy i pasażera z grzaniem i pompowanymi boczkami oraz lędźwiami. ( Moje poprzednie również były pompowane ale tylko boczki). Po wymianie fotela pasażera na desce mam błąd poduszki powietrznej oraz pasów (nawet przy zapiętych). Próbowałem kasować błędy za pomocą kostki OBD i programu BimmerTool na telefonie. Niestety nic z tego. Co zrobić by te błędy zniknęły oraz działalo pompowanie ? Trzeba coś kodować ? WIem że grzanie nie będzie działało bo trzeba poprowadzić kable. Dodam że w skrzynce z bezpiecznikami dorzuciłem dwa bezpieczniki od modułów foteli kierowcy oraz pasażera.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ilez to tematow juz bylo o fotelach, czy na prawde az tak ciezko poszukac? To raz, dwa, nawet bez szukania, az tak ciezko zobaczyc ze w fotelach ktore montujesz, brakuje kabli/pinow w wiazce ktora podlaczasz? Panowie, no ogarnijcie sie troszke. Do tego nie potrzeba forum, trzeba wlaczyc odrobine myslenia....
Opublikowano
Podstawowe pytanie czy fotele były id Anglika? Do bezpieczników pociągnąłes przewody czy wsadziłes w puste gniazda? Skąd pewność że mata też nie była uszkodzona?
Opublikowano
Fotele kupiłem z wersji europejskiej. Przed zakupem facet podpiął komputer i nie pokazywało żadnych błędów. Nie ciągnąłem żadnych kabli do skrzynki.
Opublikowano
A jakbym od tego faceta odkupił wiązki co idą do tych foteli i podłączył u siebie w aucie? Jest taka opcja ? Bez dorabiania kabli itp. Ja w tych sprawach strasznie słaby jestem.