Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, od kilku dni jestem dumnym posiadaczem BMW E90 320i 150KM, jeszcze nie dotarły świeże zakupy do auta ani nie odwiedziłem z autem warsztatu, chciałem na początek poradzić się Was o sugestie i podpowiedzi, auto które kupiłem jest w kolorze Le mans blau z m-pakietem wewnętrznym i zewnętrznym, jestem bardzo zadowolony ale ma wiele mankamentów o czym wiedziałem przed zakupem, o ile silnik pracuje równo cicho to po odpaleniu auta włączają się losowe kontrolki m.in. Abs, poduszka bezpieczeństwa, pasy bezpieczeństwa, check engine. Przykładowo odpalam auto i wyskakują wszystkie 4, po chwili któraś z nich znika, później się pojawia, po wyłączeniu auta i ponownym odpaleniu wyskakuje inny zestaw kontrolek, czasem wyskakują podczas jazdy a po chwili znikają, raz zdarzyło się że stojąc na światłach silnik zgasł ale odpalił od razu bez problemu. Okablowanie pod siedzeniami wyglada ok, niczego więcej w sumie nie sprawdziłem, chciałem podejść do tego ze świeżą wiedzą z forum. Przebieg 230 tysięcy, manual 6-biegowy. Interfejs powinien dotrzeć około środy, będę wtedy coś więcej działać, mam nadzieję że nie są to poważne usterki i skończy się na wymianie czujników, nie zjedzcie mnie proszę za świeży temat których pewnie tutaj mnóstwo, pomóżcie świeżakowi w świecie BMW wejść pozytywnie w ten świat
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Część, błędy które opisujesz to nie są standardowe rzeczy, z którymi się tutaj ludzie mierzą. Jak będziesz miał interfejs to skasuj wszystkie błędy, pojeździj trochę i odczytaj je ponownie. Napisz je wtedy tutaj, może ktoś Ci pomoże.

Radzę Ci sprawdzić akumulator. Jeśli jest stary i może nie trzymać napięcia to od razu go wymień. Brak odpowiedniego napięcia może powodować takie problemy jak opisujesz.

Opublikowano
Oby było tak jak mówisz, dzisiaj auto wypieściłem wewnątrz i w drodze na zakupy zgasł, chwilę kręcił a teraz już nawet nie kręci, wygląda to też na akumulator, nawet interfejs nie dotarł .. trafiłeś chyba bezbłędnie kolego