Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w mojej aktualnej jednostce padła panewka na 4 cylindrze,wiec decyzja jest wymiana silnika.Znalazłem silnik n43 w dbd stanie z przebiegiem 90tys mil~145tys. km.

Wtryski przekładam od swojego aktualnego silnika poniewaz są dobre i maja index 11,cewki ozbacze jakie beda w tamtym silniku.

moje pytanie czy po wymianie takiego silnika trzeba robic jakies adaptacje czy wystarczy usunac stare adaptacje silnika i to wszystko?

i czy odrazu lepiej wymienic rozrząd jak tak to jakiej firmy polecacie rozrząd.

olej chce teraz zalewac 0w40 czy to dobry wybór ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wczoraj pytasz o pukanie, nie wiedzac co to moze byc i mowisz ze naprawiasz a dzis pytasz, ufajac w jakies 90tys mil ze wstawiasz inny i co masz zrobic. To juz odpowiadam i w zadnym z tych tematow nie bede wiecej sie udzielal. Zakup uzywki jest bez sensu. Taki silnik trzeba rozebrac i wymienic wszystko na nowe. Panewki, uszczelniacze, uszczelki, rozrzad. Powodzenia
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dramat, panewki same z siebie nie padają.

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

Opublikowano
Witam czytajac wczoraj wasze opinie dziaiaj zabralem sie za telefon dzwoniąc po mechanikach. Dodzwonilem sie do mechanika ktory regeneruje silniki seri N od podstaw lacznie z pierscienami, nowym rozrządem ,zaworami,panewkami itp on wysyla słupek silnika po pelej regeneracji ja przekladam swoj osprzet wkladam w auto zregenerowany silnik a jemu odsylam swoj slupek silnika. Czy jest to dobra opcja?