Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wewnetrzna czesc uchwytu do zmykania drzwi w boczku pasazera zrobila sie taka klejaca. to jest ta warstwa gumy na tym plastikowym uchwycie. niestety z tego co widze w katalogu, ten uchwyt jest czescia integralna calego panelu bocznego. nie da sie kupic go osobno. nawet chyba nie da sie go zdemontowac.

czy ktos mial z tym podobny problem? jak sobie z tym radziliscie? da sie to czyms ladnie zetrzec?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kup na allegro, normalnie od chinola dostaniesz, trafisz dobrze będzie wyglądać jak ori

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ale tego nie da sie chyba rozdzielic. to jest calosc razem z boczkiem. przynajmniej katalog nie ma na to osobnego numeru czesci.
Opublikowano

Da się to rozdzielić, plastik (ten zewnętrzny) jest nasadzany na zatrzask.

https://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=PP12-EUR-10_2009_E90N_BMW_320d&diagId=51_5837#51417230852

Wymieniałem to w tym roku, kupiłem takie coś, nie widać różnicy - dobry zamiennik. Jest trochę dłubaniny z boczkiem, gdyż jest to zrobione na jakiś zgrzewany plastik, ja to rozwierciłem i wkręciłem śruby z zestawu.

https://allegro.pl/oferta/raczka-uchwyt-drzwi-prawy-bmw-3-e90-e91-e92-e93-10768114633

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Za te cene to kupilem 2 lata temu komplet do f10 na ali :mrgreen: zamienniki sa w samym plastiku bez tej cholernej gumy ktora po czasie sie klei :mad2:

🙃🙃

Opublikowano
Można zeskrobać nożykiem, przeszlifować i pomalować, u mnie są beżowe i było trochę zabawy z dobraniem koloru, za to się nie wyciera i nie łuszczy. Chyba ze 20 pln kosztowało
Opublikowano

Z tymi na ali uważaj. Może z szarym nie będzie takiego problemu, ale u mnie beż wpada w róż. Widać to w dzień, w nocy nawet przy zaplonym świetle w samochodzie w ogóle nie odbiega od oryginału. Chyba chiniol był ślepy xD Koszt faktycznie kilkanaście złotych.

Rączka jest na plastikwych nitach, które trzeba rozwiercić i wkręcić śruby dołączone do zestawu. Łatwa, prosta i przyjmna robota, a efekt super.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

tylko ze te wszystkie z allegro maja numer do e90/91. niestety to jest potrzebne do coupe i wg katalogu od 90 i 91 sa inne. rzeczywiscie w sedanie i kombi niby da sie to rozebrac a w coupe wyglada jakby bylo zintegrowane z boczkiem.

podobno alkoholem izo mozna te warstwe zetrzec. tylko sporo roboty, szczegolnie bez zdejmowania boczka.