Skocz do zawartości

Kod błędu 4E87

Filip199292

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :D

Mam problem z moim bmw, po wymianie oleju i króćca który łączy skrzynie z wiązka od mechatroniki wywala mi kod błędu 4E87. Mogę włączyć biegi bez używania hamulca.

Od razu po wymianę oleju czyli pierwszy raz jak się nią przejechałem po paru minutach wyrzuciło mi owy błąd, wczoraj gdy wypiąłem ową kostkę i ja wpiąlem spowrotem, przejechałem się i też po paru minut wywaliło mi ten sam błąd. I teraz mam pytanie czy ten czas(bardzo podobny) po którym wyrzuca mi błąd moze być związany z mechatroniki że nie dostaje sygnału na ten trzpień przy wybieraku i wtedy wariuje czy po prostu jeszcze raz wyciągnąć ten króciec i spróbować go lepiej osadzić.

Następna sprawa gdy opucilem skrzynie na lewarku i wyciągnąłem podporę skrzyni żeby mieć dostęp do wiązki, skrzynia zawisła mi na lince od wybieraka, jest opcja że coś uszkodziłem przy wybieraku kiedy linka była naciagnieta. :roll:

• 1 rok później...
17 godzin temu, Buceusz napisał(a):

Możesz rozwinąć temat jak naprawiłeś, mam ten sam błąd, jaka tulejka ?

Chodzi o plastikową tulejkę która wchodzi do skrzyni/ złącze do której wpinasz okrągłą kostkę. Jeśli jest zbyt płytko wciśnięta wywala błędy. Z tego co pamiętam trzeba zrzucić miskę skrzyni żeby odblokować zabezpieczenie tej tulejki. Teoretycznie jeśli tulejka jest za mało wciśnięta nie można wcisnąć tego zabezpieczenia. Źle wciśnięta tulejka może objawiać się wyciekiem oleju ze skrzyni na zewnątrz, lub też olej może pojawiać się w samym złączu co też może powodować błędy.