Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

nie widzę wątku więc zakładam nowy. Dzwonili właśnie z Bawaria motors, że dla mojej jest jakaś akcja serwisowa dotycząca software'u silnika.

Oczywiście jak usłyszałem, że chodzi o soft silnika to się zmartwiłem. Bo albo było coś niedobrego prowadzącego do usterek - albo jak to często bywa, zrobimy aktualizację a potem silnik będzie pracował głośniej, nie równo lub coś innego tak jak to często forumowicze piszą, że po aktualizacji jest tylko gorzej.

W związku z tym pytanko - zna ktoś może ten temat? Robiliście już u siebie?

Mam G31 520d z końcówki 2017 r., przebieg jedynie 88k km, problemów brak. Przy spokojnej jeździe pali 5 litrów, przy autostradowych 140 km/h około 7 litrów, a jak się wciśnie i dużo świateł to wiadomo, 11 litrów też potrafi w mieście spalić.

Seria raczej zdrowa, ładnie się zbiera, problemów czy awarii jakichkolwiek u mnie brak.

Pozdrawiam,

Kuba

Opublikowano

To sprawnie działają :D Bo w marcu autko było już na dużym przeglądzie i nic nie mówili o akcji.

Wszystko ok u Ciebie? To jest ta akcja dotycząca nagaru w dolocie i niby kontroli "check engine" jak się zapcha?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To sprawnie działają :D Bo w marcu autko było już na dużym przeglądzie i nic nie mówili o akcji.

Wszystko ok u Ciebie? To jest ta akcja dotycząca nagaru w dolocie i niby kontroli "check engine" jak się zapcha?

Póki nie podasz numeru akcji który znajdziesz tutaj (https://www.bmw.pl/pl/footer/quick-link/bmw-vehicle-recalls.html) to nikt Ci nie powie o jakiej akcji mowa.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W przypadku mojego auta były 2 akcje na programowanie. Jedna w listopadzie 2021 a druga w marcu 2022. W między czasie wyskoczyła jeszcze na egr, wymienili komplet czyli chłodnice z zaworem.
Krzysztof