Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , jakie powinno być bicie piasty w e60 z przodu, w moim przypadku to 0,02mm z obu stron. Na stacji diagnostycznej wyszło że krzywi mi prawa tarcze, przez co jest bicie podczas hamowania ale tylko od 150 -100 kmh kola wogole nie chuczą i niema żadnych oznak zużycia tych piast, zastanawiam się nad wymiana tej prawej piasty ;)
Opublikowano
A zapomnialem dodać, mierzone na końcu piasty. Na tarczach mierzyłem mieści się w 0,03 - 0,04. A na stacji wyszło że prawa tarcza skrzywiona, zresztą czuć to na kierownicy, i zastanawiam się czy przypadkiem piasta nie krzywi mi tej tarczy, tarcze ate, po zamontowaniu wszystko było o, po pół roku zaczęło bic , po przetoczeniu znowu bylo ok na jakiś czas po pół roku znowu zaczęło bic, sprawdziłem na stacji diagnostycznej, maszyna pokazała że to prawe przednie koło
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ogólnie to na piaście powinno się mierzyć i wtedy wychodzi odchyłka jaka bądzie na końcu tarczy - jak piasta ma 0.02 to na końcu tarczy będzie około x5 czyli 0.1, czyli poza normą. Jak Tarcza Ci się wpasuje to może na samej tarczy być mniej jak w Twoim przypadku.

Może ktoś mnie poprawi kto ma więcej doswiadczenia w temacie, ale moim zdaniem piasty do zmiany.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na piaście 0,01mm
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano (edytowane)

Czy jest sens ;)wymieniać piasty, skoro nie dawaja oznak zużycia, będę wymieniał tarcze i klocki z przodu, i nie chce żeby kolejny raz je skrzywilo Edytowane przez 41kuba