Skocz do zawartości

M52B28 Pojedynczy Vanos Brak Kompresji

eclipse10

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnio moja e39 straciła moc, momentalnie opadła z sił. Zaznaczę że jest zamontowana instalacja LPG. Na benzynie było tak samo, pomijając to przejde do sedna, okazuje się że nie ma wogule kompresji na 3 cylindrze. Pozostałe cylindry kompresja 14 bar.

Sam sprawdzałem, ogólnie mechanicznie robię wszystko przy aucie.

Wiadomo że glowicę bedę zdejmował tak czy tak , tylko pytanie czy jest to możliwe że od gazu wypalił się zawór lub gniazdo zaworowe i czy wogule to że jest gaz ma wpływ na szybsze zużycie zaworów ? Dodam że przed usterką silnik pracował jak zegarek, nie było spadku mocy nie dymił nie brał oleju.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Możliwe że to zawór albo gniazdo, chociaż osobiście się przy tych głowicach nie spotkałem. Może wtryskiwacz gazowy na tym cylindrze słabiej podawał i uboga mieszanka zrobiła swoje.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

Witaj, na szczęście została uszkodzona uszczelka pod głowicą, przepaliła się między tulejami 2 i 3 cylindra i zaczynała już puszczać miedzy 3 a 4 cylindrem.

Teraz mam już splanowaną głowicę ale jest problem bo chce wymienić jeszcze uszczelniacze zaworowe i zalatwilem sobie taki ściagacz ale tym dziadostwem nic nie idzie zrobić, za mały ruch jest żeby wyciągnąć zamki, macie może jakiś sprawdzony ściągacz do zaworów żebym sie z tym nie pier... caly dzień ?

Pozdrawiam :)

https://photos.google.com/share/AF1QipPF5gOzCzfHoCDUtu89TWas17ysmDd63iGsI5vJQwfyl_Bdf-yN0UvP8twoJHgAtA?key=WnZ4ZGRfc37LuhsnCgHr4FJWAksEeTQrARN71Vxiocu

https://photos.google.com/share/AF1QipM1GwF4kqUmBQLKI3tR_Am-MZMapYciSbt7rIXs_WzHvbQLQJ348nspHo4-NFfoOQ?key=bnE5dlB1emtMS1NUX0JYVkpVMkxHeWtPQnFQcEV3