Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie będę rozpisywał litanii bo to nie to to chodzi. Obczytałem wiele i nic nie zdziałałem w tym temacie.

BMW E90 LIFT 2009/10 USA/floryda Lusterka nie podgrzewane, bez fotochromu, bez składania elektrycznego w pakiecie z fotelami elektrycznymi z pamięcią.

♦ Lusterka zewnętrzne nie działa ich ustawianie z kontrolera w drzwiach.

♦ Lusterko pasażera/prawe opuszcza się w dół podczas cofania i wraca do jakieś pozycji powiedzmy zero.

Lusterko pasażera 3 PIN oryginał.

♦ Lusterko kierowcy/lewe miałem założone inne 5 PIN (wiemy że wiązka w drzwiach kierowcy jest uniwersalna dla wszystkich rodzajów lusterek). Zmiana lusterka na 3 PIN tak jak w stronie pasażera nie przyniosło żadnych zmian.(Lusterko 3 PIN udało mi się dorwać z 99% identycznej sztuki również USA).

Zakupiłem również drugi kontroler szyb/lusterek, niestety to również nie przyniosło żadnych zmian. Dodam, że przełącznik do zmiany ustawienia lewego/prawego lusterka też jakby nie działa, prawe lusterko zawsze na wstecznym się opuszcza.

Nie jest to też najprostsza sprawa w stylu bezpieczników, bo po wyjęciu bezpiecznika widzi błędy lewego, prawego lusterka oraz całej komunikacji lusterkowej LIN.

Błędy: Jedyny błąd to 009CC3 "Disturbed communication with driver's side mirror", Błąd jest aktywny bez znaczenia, który kontroler oraz czy jest to lusterko 3 PIN czy 5 PIN.

Kabelki od wtyczki lusterka kierowcy do kontrolera (niebiesko/biały niebiesko/szary niebiesko/brązowy) sprawdzałem mają połączenie i nie są one w żaden sposób zwarte z innym kablem idącym na tej trasie.

W czym problem? Ktoś coś?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jeszcze sprawdz bialo/brazowy to jest linia lin od przelacznika do frm.