Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie i proszę o poradę.

Mam BMW 318d 143km. Od jakiegoś czasu mam olbrzymi problem.

Auto po przejechaniu gdzieś około 10km zaczyna szarpać i zapala się ABS ale tylko przy skręcaniu, nawet przy lekkim..nie da się jeździć ...kiedy włączam dtc (wyłącza DSC) to przestaje szarpać ale kontrolka abs dalej się zapala przy skręcaniu... Wymieniłem czujniki abs z przodu i dalej to samo... Ktoś ma jakiś pomysł ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak koronka. Wpisz w google i bedziesz wiedzial wszystko. Napraw zanim zniszczy nowy czujnik.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co znaczy pod kompem nic nie wyświetla? Musisz mieć błąd na sprzęcie diagnostycznym w module DSC, czy jakos tak, skoro zaswieca ci się. Bledu w DDE nie będzie. Obejrzyj film, ktorych pelno na youtubcu. Pierwszy z brzegu.

Opublikowano
Błędu w DSC nie będzie, trzeba ISTA/INPA sprawdzić odczyty live prędkości kół i sprawdzić, który czujnik wariuje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak tez nie, odczyty sa bardzo czesto poprawne jak rowniez fakt ze bardzo czesto bledow brak. Nalezy fizycznie sprawdzic ktory czujnik dotyka koronki na polosce.
Opublikowano
Dzięki chłopaki. Nie mam dojścia do kanału sam tego nie ogarnę. Powiedzcie czy jest jakaś różnica w tej koronce lewa prawa czy przednia tylnia czy wszystkie są jednakowe ? Nie ma tu nikogo z okolic Głogowa z dojściem do kanału ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A widzicie, cale życie nauka :D

Taka sama jest lewo, prawo. Trzeba ja dobrze zamontować, żeby sie nie ruszała. Mechanikiem nie jestem, a w swoich autach nie mialem jeszcze z tym problemu, więc nie podpowiem jaką kupić.

Opublikowano
Panowie zauważyłem ważną rzecz .. wczoraj lało jak cholera , jeździłem cały dzień i ani razu nic się nie wydarzyło.. czy to deszcz przemył syf który być może się gdzieś ulokował czy to jest spowodowane temperaturą?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba twojej glowy, ilez mozna o tym pisac :duh: