Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bezpieczniki sprawne! Moja maglownica też nie łączyła się z eps kupiłem druga używana i też z nią nie ma połączenia eps...aż praktycznie niemożliwe żebym miał te same problemy z 2 maglownicami...w czym szukać przyczyny ? Wtyczkę jedna sprawdziłem ktora idzie do maglownica duza wtyczka prad ma,ale tej drugiej nie sprawdziłem czy jest w niej prad
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rozumiem. Wiec tak, maglownica nie laczy sie z zadnym eps, poniewaz magiel, konkretnie silnik magla to jest modul eps czyli modul wspomagania. Sam silnik zasilany jest wspomnianym kablem zabezpieczonym 100A bezpiecznikiem, natomiast modul wewnatrz silnika to 4ry kable, masa(brazowy), wzbudzenie (zielono-czerwony) oraz linia can (czerwony oraz czerwono-niebieski). Do sprawdzenia, po wlaczonym zaplonie, czy jest:

Na zielono-czerwonym +12v

Na czerwonym 4v

Na czerwono-niebieskim 4v

Na brazowym masa.

Opublikowano
Dziękuję bardzo! Pomogłeś mi! Miałem przerwany kabelek pod filtrem powietrza. Wiesz może jeszcze jakieś powinno być napięcie na wtyczce od przepływomierza? Bo kopci mi na czarno, a jak zdejmę wąż z przeplywki i filtra to kopcenie znika,kupiłem drugi przepływomierz uzywke i ten sam problem,więc napierw chce sprawdzic jakie powinno być napięcie bo być może też coś jest z prądem zamiast wywalać kasę nie potrzebnie na kolejną przeplywke
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziękuję bardzo! Pomogłeś mi! Miałem przerwany kabelek pod filtrem powietrza
:cool2:

Przeplywka to inna bajka. 12v jest stale, dde steruje minusem, reszta to sygnaly zwrotne.

Proponuje, z racji tego ze nie ma dpf, wgranie na nowo ori mapy silnika i wtedy sprawdzic czy kopcenie jest akceptowalne.