Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ,

Posiadam BMW e91 2006r z bi xenonem skrętnym.

Jedna z lamp od jakiegoś czasu mocno mi paruje. Ostatnio przestał mi działać moduł skrętu właśnie w tej lampie , a żarówka od ringu raz działa, a raz nie .

W lampie jest wilgoć , odbłyśnik też nadaje się do wymiany.

Koszt regeneracji lamp to kosmos, a z tego co się zorientowałem jedyne zamienniki które będą pasować do mojej bawary to takie kwadratowe ringi 3d - które mi się nie podobają.

Czy są jeszcze jakieś dodatkowe opcje , tańsze rozwiązania co by doprowadzić lampy do porządku?

Jeśli chodzi o moje zdolności w zabawach typu rozklejanie , zaklejanie itp to odpada .

Z góry dzięki za pomoc .

Opublikowano

Szkoda że nie zareagowałeś od razu, pewnie gdzieś jest pęknięcie przy uchwycie.

Teraz może, jak szybko się weźmiesz to uratujesz moduł, albo chociaż okablowanie.

Mam takie lampy w 330xd i ich wadą, poza ceną są przetwornice które nie współpracują z tanimi palnikami np Bosma.

No dzienne na długich to już kwestia gustu, wygląda to mało nowocześnie.

Ja zamontowałem w nich dalekowschodnie LED BullVison, wtedy zapłon jest pomijany i używane jest tylko napięcie 70V.

Jak na razie działa to bardzo zadowalająco. Zapłon, odcięcie, jasność, oby jak najdłużej...

Ciężko zdobyć taką lampę w dobrym stanie, za rozsądne pieniądze - mam jedną pożółkłą i też poluje na taką do spokojnej regeneracji, ale płacić >1000 za szrot... kiedyś była nowa za 1400 ale nie zdecydowałem się na zakup i żałuję.

Zamienniki to konieczność przeróbki instalacji i kodowanie, jeśli sam tego nie ogarniesz to szybko ratuj lampę.