Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest instalacja III-ciej generacji - nie ma juz zwezki w ukladzie dolotowym, gaz podawany jest w okolicach wtryskiwaczy benzyny (o ile ktos sie postaral przy montazu :) ), sterowanie skladem mieszanki jednak bardziej zblizone do instalacji II-giej generacji.

Obecnie te instalacje praktycznie zniknely z rynku - zalezy gdzie kto mieszka ale przy odrobinie pecha moga byc problemy ze znalezieniem instalatora, ktory bedzie to umial poprawnie serwisowac/regulowac.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi. Mam jeszcze kilka pytań :)

1. Czy nie ma zwężki? Na benzynie moc dokładnie taka sama jak bez tego gazu tak?

2. Czy uda się 730iA z taką instalacją pogonić 730i manual na zwykłym gazie? :lol:

3. Czy to pali dużo więcej gazu niż benzyny?

4. Czy to powinno się automatycznie przełączać na gaz?

5. Czy taką instalację da się wyregulować oszczędnie/bogato?

6. Rozumiem że to nie sekwencja... a czy zasilanie benzyna w m30 działa na takiej zasadzie jak ta instalka? Czyli benzyna cały czas?

Pozdrawiam

Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi. Mam jeszcze kilka pytań :)

1. Czy nie ma zwężki? Na benzynie moc dokładnie taka sama jak bez tego gazu tak?

Tak. Oczywiscie pozostaje pole do popisu dla "pomyslowego" instalatora :) Zawsze mozna cos popsuc :wink:

2. Czy uda się 730iA z taką instalacją pogonić 730i manual na zwykłym gazie? :lol:

Przy zalozeniu poprawnej regulacji 730iA i jednoczesnie niespecjalnie dobrze dobranego miksera w 730i (90% instalacji) pewnie tak :)

3. Czy to pali dużo więcej gazu niż benzyny?

Jak wszystko jest sprawne i dobrze wyregulowane to zazwyczaj okolo 20%

4. Czy to powinno się automatycznie przełączać na gaz?

Tak

5. Czy taką instalację da się wyregulować oszczędnie/bogato?

Nie wiem jak ta konkretna ale wiekszosc sie dalo -chociaz nie polecam oszczedzania.

6. Rozumiem że to nie sekwencja... a czy zasilanie benzyna w m30 działa na takiej zasadzie jak ta instalka? Czyli benzyna cały czas?

Prawie nigdy (poza warunkami maksymalnego obciazenia w niektorych silnikach) benzyna sie sika z wtryskiwaczy caly czas niezaleznie od tego czy to wtrysk jednopunktowy, wielopunktowy fuulgroup, czy wielopunktowy sekwencyjny czy tez ich kombinacje.

Pozdrawiam

Opublikowano
Rzeczywiście to jest III generacja, nie zauważyłem tego wielkiego krokowca :duh: :lol: Chociaż też ją można już nazwać "wtryskiem".
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!