Skocz do zawartości

problem!! Wiatr spycha porzód auta

batman 0704

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie moi drodzy użytkownicy forum, mam dość pilny problem. Cały przód mam nowy , wachacze, amortyzatory z poduszkami, gumy stabilizatorów i przednie łożyska, nowa przekładnia kierownicza, geometria ustawiona na obciążonym samochodzie.

Gdy podczas jechania jest wiatr to przód auta jest spychany w prawo lub lewą strone w zależności jak wiatr wieje i to dla mnie jazda jest niebezpieczna dla mnie i dla innych użytkowników, jak nie ma wiatru to jedzie prost. PROSZE POMÓŻCIE

Posiadam opony 15 cali i szerokość opony 215 czy to może jest wina opon czy felg ?

• Zasłużeni forumowicze
to czysta fizyka, jeżeli dość mocny wiatr dmucha na jadący samochód to dlaczego Ciebie te prawa mają omijać, po to jest kierownica aby to korygować, widziałem filmy na YT jak ciężarówka z naczepą przewraca się albo podnosi do góry, bo na prawdę wieje, co miałby zmienić w swoim zawieszeniu ten gość aby tego uniknąć?

to czysta fizyka, jeżeli dość mocny wiatr dmucha na jadący samochód to dlaczego Ciebie te prawa mają omijać, po to jest kierownica aby to korygować, widziałem filmy na YT jak ciężarówka z naczepą przewraca się albo podnosi do góry, bo na prawdę wieje, co miałby zmienić w swoim zawieszeniu ten gość aby tego uniknąć?

A mogą to być tylne amortyzatory w touringu , bo na stacji diagnostycznej pokazało mi 30 pare procent

• Zasłużeni forumowicze

Maglownica nie ma luzu ? Jakiej firmy nowe wahacze ? Jak było przed wymianą ?

A mogą to być tylne amortyzatory w touringu

Będzie tył pływać, a nie przód.

na stacji diagnostycznej pokazało mi 30 pare procent

Wymieniałem dwa razy tylne amory i nigdy nie było więcej jak 50%, na wylanych pokazywało niewiele mniej. Tylne amory w touringu są mocowane do wózka, a nie do nadwozia i to jeszcze pod kątem, a nie w pionie dlatego wyniki są zniżone, ale 30% to bym się zainteresował co tam się dzieje. Amory tylne sprawdzisz jak zluzujesz na śrubach górne poduszki (w bagażniku). Jeśli po wciśnięciu nie odbijają, znaczy nie ma już gazu.

A w jakim stanie masz tuleje tylnej belki?

są dwu letnie więc prawie nowe

Te pionowe 4szt. wymieniałeś ?

Maglownica nie ma luzu ? Jakiej firmy nowe wahacze ? Jak było przed wymianą ?
A mogą to być tylne amortyzatory w touringu

Będzie tył pływać, a nie przód.

na stacji diagnostycznej pokazało mi 30 pare procent

Wymieniałem dwa razy tylne amory i nigdy nie było więcej jak 50%, na wylanych pokazywało niewiele mniej. Tylne amory w touringu są mocowane do wózka, a nie do nadwozia i to jeszcze pod kątem, a nie w pionie dlatego wyniki są zniżone, ale 30% to bym się zainteresował co tam się dzieje. Amory tylne sprawdzisz jak zluzujesz na śrubach górne poduszki (w bagażniku). Jeśli po wciśnięciu nie odbijają, znaczy nie ma już gazu.

A w jakim stanie masz tuleje tylnej belki?

są dwu letnie więc prawie nowe

Te pionowe 4szt. wymieniałeś ?

maglownica fabrycznie nowa brak luzów w przednim zawieszeniu, tylny amorek sprawdzałem to się troche buja prawa strona , wachacze master sport przedni zawias nowiutki

Na tyle mam wahacze MS i jestem zadowolony. Może faktycznie problem jest z tyłem, a tylko masz wrażenie, że przód ucieka.

wozi autem a odczówalny jest przód , amory czas wymienić potem felgi i opony a jak znowu będzie nie tak coś z zawieszeniem to oddaje na złom