Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Panowie szlachta.... szukam kogoś kto zna elektrykę/elektronikę BMW i ma dostęp do profesjonalnych schematów.

Mam problem z fotelami w BMW x5 e70 2007r 3.0d

Szukałem na forum ale skąpo jest o tym modelu BMW.

Sytuacja jest taka:

miałem Fotele sterowane pół-elektrycznie bez podgrzewania (przestawianie fotela przód-tył manualnie , góra -dół elektrycznie,oparcie w elektryce. strona kierowcy z pamięcią strona pasażera bez pamięci)

teraz montuję pełen komfort z pamięcią pasażera i kierowcy .

potrzebowałbym schematy połączeń i opisów pinów we wtyczkach starych foteli i nowych abym mógł to odpowiednio pozmieniać i połączyć.Ponieważ nie jestem do końca pewien czy piny we etyczkach nie są pozamieniane. Ogarnąłem temat wzrokowo i już wprowadziłem pewne zmiany zasilanie + i - znajdowały się w różnych miejscach we wtyczkach poprawiłem i sprawdziłem resztę , niestety brakuje mi dwóch pinów z przewodami które są w nowych fotelach ale w ogóle nie ma ich w wiązce auta przychodzącej do foteli.

Dodam jeszcze że teraz jak podłączyłem nowy fotel pasażera w miejsce starego to fotel nie reaguje.

chciałem zapytać jeszcze czy po wszystkim trzeba będzie programować fotele komputerem zewnętrznym np programem INPA lub NCS Expert lub czym???

Dodam że oglądałem tutaj sporo postów i ne znalazłem nic sensownego a sam temat wymiany foteli w x5 jest skąpy , mnóstwo pytań zero odpowiedzi.

dorzuciłbym fotki ale :mad2: nie wiem jak :cry:

Pozdrawiam