Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Mam możliwość kupna wtryskiwaczy (komplet wężyki itd) z BMW 3 "f" 2.0diesel silni b47.

Moje wtryskiwacze jak i te z b47 to elektromagnetyczne

Słyszałem że ludzie już zmieniali wtryski z B47 do N47

Czy jak podmianke zrobię i przypisze kody IMA to wszystko będzie działać czy muszę jeszcze jakieś kroki poczynić?

Dziękuję

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To ja troszke rozwieje chmury, wtryski b47 fizycznie pasuja ale nie ma szans abys je dopisal do ecu. Moze jakis dobry tuner jest w stanie cos wymodzic ale wielu wstawilo i wielu poleglo.
Opublikowano

Mam neeewsa!

Podobnież da się wstawić i nawet już robiła to nie raz ta osoba, aby wszystko pracowało w porządku trzeba ogarnąć w kompie dawke paliwa i wtedy można jeździć.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wlasnie o to w tym wszystkim chodzi. Tak po prawdzie, aby pracowalo poprawnie, musialbys zmienic pompe cr i podniesc cisnienie, tak to tylko dlubanina ktora absolutnie nic nie zmieni ani mocowo ani kultura pracy silnika.
Opublikowano

Tak chciałbym kompletem zmienic wszystko wraz z pompa CR, bo niestety te nasze z N47 lubia przeciez opiłkowac

A jako ze mam problemy z wtryskiwaczami to nie wiem co robic ze swoimi, bo uzywanych strach kupic a regenerowac to podzielone opinie przez to wpadlem na pomysl kupic z B47 z bardzo niskim przebiegiem.

Znowu jak zregeneruje badz kupie uzywane jakbym trafil w sprawne to nie wiem jak w przyszlosci bedzie z pompa CR, zacznie opilkowac i popsuje mi wtryskiwacze.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aha. Teraz wszystko jasne. Tak, to sie wszystko trzyma i to lubimy :cool2: Czekamy na efekty prac.
Opublikowano

Jest opcja wrzucić coś innego zamiast tych z n47 bez dłubania?

Albo po prostu pompę z n47 na wytryskach z n47?