Skocz do zawartości

530i Problemy z elektroniką, brak migaczy, czarny ekran, kod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio mam spore problemy z elektroniką, opiszę chronologicznie

Od zawsze

Domykanie szyb z kluczyka lubi przerywać, w pilotach wymienione naładowane akumulatory, znacznie poprawiło się ale problem wraca. Może przyciski wyrobione? Zostawiłem to

Od niedawna

Pilot nie chce zamykać i otwierać auta, czasami np. przez dwa dni. Potem wraca do normy.

Przypadek #1

Przestały działać migacze długie itp. Światła działają, monitor czarny.

Odpięcie aku i auto pyta o kod na monitorze i na zegarach. Nigdy nie ustawiałem kodu. Wklepuje 0000 wszystko działa z powrotem

Przypadek #2

To samo, Przestały działać migacze długie itp. Światła działają, monitor czarny. Myślałem że kostka stacyjki obstukałem, kręciłem kluczykiem nic się nie zmieniło.

Męczyłem migacze długo i czasem się włączyły, czasem na krótko czasem nie chciały się wyłączyć. Tak jakby czasem komunikat do LCMa doleciał.

Wyjąłem bezpieczniki 44, 45, 46 i jeszcze jakis nie pamietam. Board monitor ożył, nie da się wejść w "Komputer", zegary pytaja o kod i nie mam jak wpisać.

Poszedłem do bagażnika zamiast odpiąć aku, wyjąłem kilka bezpieczników z tyłu, wybierając te koło 30A :)

Na board monitor pytanie o kod, wpisuje 0000, działa wszystko znowu poza zamykaniem/otwieraniem z kluczyka

Problemy z migaczami itd wskazują na LCM, zamykanie na GM, czarny board monitor

to raczej brak komunikacji pomiędzy modułami.

Dawno temu wymieniałem GM bo padł tranzystor od servotronic

Niedawno wymieniałem navi Mk4, powiedzmy miesiąc przed problemami.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czytnik nawigacji, odepnij go i sprawdź. Kierunki zapewne działają tylko nie ma wskazania na zegarach i dźwięku.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Odpiąłem DVD, trudno powiedzieć czy pomogło bo problem losowy ale póki co zniknął

Co do samych kluczyków to w jednym puśćił lut przy baterii, używałem ich na zmianę i myślałem że nie działa zamykanie ¯\_(ツ)_/¯

Dam aktualizację jak coś się zmieni

aha na liście błędów dużo było odnośnie komunikacji