Skocz do zawartości

[F10] nie odbija kierownica

Adrian_520

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panowie, mam problem z moją F10. Mam wspomaganie elektryczne lecz ono działa tylko, że nie odbija mi kierownica i nie prostują mi się koła. Po przejechaniu może 30 metrów pojawia mi się błąd „Dodatkowy wysiłek przy kierowaniu” - żółta kierownica z wykrzyknikiem. Lecz jak zgaszę samochód i odpalę na nowo to błąd znika i ponownie po przejechaniu takiego odcinka włącza się na nowo i tak w koło. Z góry bardzo dziękuje za jakiekolwiek odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
Witam ponownie, finalnie wymieniłem magiel. Było dobrze, lecz po dwóch miesiącach z dnia na dzień znowu zrobiła się „sztywna kierownica” i w dodatku wyskakuje mi ponownie błąd „Dodatkowy wysiłek przy kierowaniu”. Czy przyczyną może być drążek kolumny kierowniczej?

• Zasłużeni forumowicze
Witam ponownie, finalnie wymieniłem magiel. Było dobrze, lecz po dwóch miesiącach z dnia na dzień znowu zrobiła się „sztywna kierownica” i w dodatku wyskakuje mi ponownie błąd „Dodatkowy wysiłek przy kierowaniu”. Czy przyczyną może być drążek kolumny kierowniczej?

Jak Cie to pocieszy, to znam przypadek, z dosc znanej fabryki bardzo drogich, samochodow luksusowych, gdzie wymieniono silnik tylko dlatego, ze nikt sie porzadnie nie przyjrzal wtyczce, w ktorej jeden pin byl luzny i sie wysuwal w czasie podpinania, wiec silnik raz dzialal prawidlowo raz nie. I takie rzeczy dzieja sie w miejscach, gdzie dostep do inzynierow i pozornie najlepszych fachowcow jest bezproblemowy. Takie przypadki sa na porzadku dziennym. To co sie dziwic, ze jakis tam mechanik, potrafi tylko wymieniac czesci, zamiast prawidlowo diagnozowac usterke.