Skocz do zawartości

Jak ryzykowne/drogie jest kupowanie e38?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno rozbiłem moje dziecko e36. Próbuję zgarnąć trochę pieniędzy, aby kupić nowy samochód w przedziale cenowym ~7kCAD. Uwielbiałem e36. obniżona na zwojach bilsteina, ale moja mama starzeje się z chorą nogą, więc chcę jej też zapewnić wygodę. Jestem świeżo po studiach z dość kiepskim, angielskim dyplomem, więc mój budżet jest mniejszy niż (wstaw metaforę pochwy tutaj).

Jestem wielkim fanem BMW. E36 nauczył mnie wiele o posiadaniu używanych samochodów. Podobało mi się, jak wiele pracy można było wykonać za pomocą Internetu, a nie mechanika. Niestety słyszałem wiele horrorów o serii e38 7: ciągłe awarie, wycieczki do mechanika i nie są tak przyjazne dla majsterkowiczów jak e36. Oczywiście jest to luksusowy sedan i szczerze mówiąc wszystko, czego szukam, to działający klimatyzator, ogrzewanie, wygodne siedzenia i dobra jazda. Reszta to tylko lukier.

Jak patrzę na uzyskanie 7-serii 1997-2001? Czy wniosę znaczny wkład w edukację dzieci mojego mechanika? Czy to naprawdę elektryczne koszmary? Mieszkam w Toronto w Kanadzie, więc ten samochód przeżyje ostre zimy. Mam też coś do e34/e39. Jak wypada 7?

Z góry dziękuję. Wszelkie porady są mile widziane.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
fwoifjwqeo;ifjweqfje, wefiefjwefwepokfwe, wefwefkweofkweoq..nie ma za co, mam nadzieję że będzie pomocne, pozdrawiam!