Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Aktualnie przymierzam sie do zamiany mojego F31 (2014) na cos nowszego i dajacego duzo przyjemnosci z jazdy.

Budzet ok 150kPLN.

Zalezy mi na:

1. Przyjemnosci z jazdy

2. Niezawodnosci

3. Fajnym wyposazeniu (nie gorszym niz aktualne F31) czyli np M-Pakiet, full LED, elektroniczne zegary etc.

4. Rozsadnym przebiegu (do max ~50kkm)

43. W miare rozsadnych kosztach eksploatacja, ale to nie tak wazne jak wczesniejsze (dlatego pozycja dalsza) :)

na te chwile na radarze mam F36 2018/2019 430i lub G20 2019/2020 320i. Diesle tez biora pod uwage.

F36 wyglada fajnie, powinno byc juz po wszystkich "problemach wieku dzieciecego) ale to nie az tak duza zmiana vs F31 (przynajmniej w kwestii wygladau).

G20 za to to nowa kontrukcja, wiec pewnie jeszcze nie wszystko wiadomo.

Dacie jakies wskazowki, za/przeciw powyzszym modelom?

Co byscie sami kupili?

Pozdrawiam,

47

Opublikowano
Witam,

Aktualnie przymierzam sie do zamiany mojego F31 (2014) na cos nowszego i dajacego duzo przyjemnosci z jazdy.

Budzet ok 150kPLN.

Zalezy mi na:

1. Przyjemnosci z jazdy

2. Niezawodnosci

3. Fajnym wyposazeniu (nie gorszym niz aktualne F31) czyli np M-Pakiet, full LED, elektroniczne zegary etc.

4. Rozsadnym przebiegu (do max ~50kkm)

43. W miare rozsadnych kosztach eksploatacja, ale to nie tak wazne jak wczesniejsze (dlatego pozycja dalsza) :)

na te chwile na radarze mam F36 2018/2019 430i lub G20 2019/2020 320i. Diesle tez biora pod uwage.

F36 wyglada fajnie, powinno byc juz po wszystkich "problemach wieku dzieciecego) ale to nie az tak duza zmiana vs F31 (przynajmniej w kwestii wygladau).

G20 za to to nowa kontrukcja, wiec pewnie jeszcze nie wszystko wiadomo.

Dacie jakies wskazowki, za/przeciw powyzszym modelom?

Co byscie sami kupili?

zdecydowanie G20. Nowy model to nowy model.

Opublikowano

dzięki za odpowiedź.

Widzę że sam zamianiłeś f32 na g22 - podzielisz sie wrażeniami?

Mnie f36 wydaje sie bardziej sportowy z uwagi ze to jednak Gran Coupe, G20 nie wyglada tak drapieżnie i sportowo.

No i dodatkowo jednak trudniej kupic G20 z silnikiem 258KM, wiec czy 184KM starczy zeby cieszyć sie jazdą?

Dzieki

Pozdrawiam,

47

Opublikowano

No wiesz 258 to nie 184 ale jeśli kupisz g20 sprzed lipca 2020 to zrobisz sobie mapę na 258 za małe pieniądze. Co do pytania czy mniej czy bardziej sportowy. G20 na ładnych kołach wygląda nie mniej sportowo niz GC. Poza tym jak wspomniałem to zupełnie inne auta nie tylko z wyglądu a także z prowadzenia.

Jak kiedyś kupowałem używane auta to zawsze patrzyłem w stronę najnowszej wersji modelu. Zawsze łatwiej sprzedać po kilku latach użytkowania.

Zapytaj chłopaków właścicieli G20 a wcześniej F30 jakie wrażenia.

Jak dla mnie f32 jeździł fajnie ale g22 jeździ fajniej :D

Opublikowano
A to do lipca 2020 był inny silnik że inaczej się robi mapę?

Pozdrawiam,

47

Opublikowano
Zmiana zabezpieczeń sterownika przed tzw hakowaniem.

dzieki, powoli przekonuje sie do g20 330i

Pozdrawiam,

47

• 4 tygodnie później...