Skocz do zawartości

Lepiej działające wspomaganie po umyciu auta (felg) na myjni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam może to śmieszne albo dla niektórych nie, już któryś raz mam odczucie jakby Lepiej działające wspomaganie po umyciu auta (felg) na myjni też o wiele lżej się obraca kierownica i auto jakby jakoś płynniej jeździło przez kilka kilometrów po wyjechaniu z myjni czy to możliwe że gdzieś niema smarowania i po umyciu na myjni dostaje się tam woda i efekt odczuwalny jest bardzo mocno..?
Opublikowano
Obejrzyj wszelkie oslonki gumowe, pościskaj, może coś wypłynie albo poczujesz, że jest dziurawa. Trop, ok tórym oiszesz wydaje sie dość logiczny, sprawdź też zewnętrzny krzyżak wałka do przekładni kierowniczej. Ja akurat w Colcie żony miałem sutyacje, że skrzypienie po deszczu/myciu cihło. Zacząłem od końcówek kierowniczych i jedna miała niby na oko całą osłonkę, ale jka ją pościskałem to sie okazała dziurawa. Na sucho miałem takie dziwne przeskoki na pełnym skręcie ale tylko na betonowej posadzce w garażu.
Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi, na początku wydawało mi się to troszkę SAISFIKCION :) ,ale po którymś razie po wyjechaniu z myjni naprawdę odczuć różnice i zacząłem bardziej zwracać na to uwagę . Dzisiaj postaram się przyjrzeć tym osłonom o których piszesz i dam znać.