Skocz do zawartości

Akumulator do e39 3.0 diesel

mwarek53

Rekomendowane odpowiedzi

Siema,

mam pytanie odnośnie aku do mojego bmw e39 ,

byłem ostatnio w okolicznym sklepie i gość cały czas próbował mi wcisnąć akumulator agm 100ah mówiąc ,że do bmw tylko taki będzie dobry.

czy faktycznie musi taki być ?

czy coś takiego nie będzie wystarczające >?

https://akumulatoryspecpart.pl/produkt/akumulator-yuasa-silver-12v-100ah-900a-prawy-plus/

• Zasłużeni forumowicze

Kolego, tego typu tematów było mnóstwo.

Wielkość akumulatora zależy od wyposażenia auta.

Ja w swoim E39 3.0d miałem 95ah.

Na pewno szukaj akumulatorów z kurkami,tak abyś mógł bez problemu dolewać wody destylowanej do cel.

Ładuj akumulator przynajmniej dwa razy w roku lub częściej.

Fachowcy mówią, że sprawność/trwałość akumulatora jest zwiększona jeśli napięcie na nim nie spada poniżej 12,5V.

Na YouTube jest chłop , który sprzedaje akumulatory. On jest chyba że Szczecina. Sprzedaje Aku pod nazwą R4 .....? Zadzwoń do niego i pogadaj .

Może poleci ci kogoś z twojej okolicy oraz baterię odpowiednią do twojego BMW?

Swojego czasu polecał też Aku firmy Amega.

https://youtube.com/c/mrAkumulator

Sporo też zależy od sposobu eksploatacji auta. Mój akumulator nie ma ze mną lekko: postoje po tydzień lub dwa, krótkie dystanse. Varta wytrzymała rok, w tej chwili mam Exide 95Ah AGM i jestem mega zadowolony: auto może stać dwa tygodnie na mrozie i nie ma najmniejszych problemów z rozruchem. Fakt, że swoje kosztował, ale nie żałuję żadnej wydanej na niego złotówki