Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pytanie do użytkowników,którzy wymieniali olej po kilku tysiącach i później co ok 15 tysięcy między serwisami planowanymi serwisowo. Czytałem w dziale G tyle że serii 3 o tych serwisach i cenowo wyglądało przyzwoicie.Dostałem odpowiedź z serwisu w Lublinie i kosztuje on 1400zł z ich częściami. Ile płaciliście za swoje wymiany i czy sami kupowaliście olej i filtr czy nie warto kombinować??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kupujesz sam oryginalny olej i filtr i zlecasz wymianę ASO. Wyjdzie połowa kosztów.

Ostatnio kupowałem filtr za 87zł i olej po 43zł/l.

Opublikowano
Pytanie do użytkowników,którzy wymieniali olej po kilku tysiącach i później co ok 15 tysięcy między serwisami planowanymi serwisowo. Czytałem w dziale G tyle że serii 3 o tych serwisach i cenowo wyglądało przyzwoicie.Dostałem odpowiedź z serwisu w Lublinie i kosztuje on 1400zł z ich częściami. Ile płaciliście za swoje wymiany i czy sami kupowaliście olej i filtr czy nie warto kombinować??

tydzień temu pytałem w inchcape Wrocław, wymiana oleju pomiędzy serwisami - 799 pln.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z aso Janki oddzwonili mi dzisiaj,że mają promocję za 599zł z ich częściami .

Super cena, ja za same materiały dałem 500 zł jak wymieniałem oliwę po 2000 km ,

Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z aso Janki oddzwonili mi dzisiaj,że mają promocję za 599zł z ich częściami .

Właśnie ostatnio u nich robiłem w tej cenie dodatkową wymianę. Cena 1400zł za wymianę oleju z filtrem to jakieś nieporozumienie. Może o przegląd chodziło?

U mnie wymiana pomiedzy przeglądami oznacza co 8-10tys km. Zależy od tego czy więcej trasy czy miasta ale komputer wzywa na wymianę oleju po 16-20tys km.

Opublikowano
Auto Fus Ostrobramska 73 zapłaciłem 590,00zł wszystkie części ich - byłem w poniedziałek 06.06.2022
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No i to jest rozsadna cena. Gdyby płacic za dodatkowa wymianę oleju 1400zł co 10000km to uzbierała by sie na tyle pokaźna kwota na dystansie 100 czy 200tys km że nie wiem czy jakakolwiek naprawa silnika nie bylaby tańsza.
Opublikowano
Umówiłem się w Jankach,nie wiem czy te1400zł w Lublinie to pomyłka ale odpisałem im,że dziękuję bo zrobię wymianę za 600zł w stolicy i już nic nie odpisali :lol: .
Opublikowano
Wróciłem z serwisu i może się czepiam i to normalne ale spędziłem tam 4 godziny-dla mnie stanowczo za długo,nie wiem co oni robili z tym olejem i filtrem. Internetowo zaznaczałem też ,że nie chcę mycia auta,umyli w tej cenie a ja chodziłem jak na szpilkach :x
Opublikowano
Wróciłem z serwisu i może się czepiam i to normalne ale spędziłem tam 4 godziny-dla mnie stanowczo za długo,nie wiem co oni robili z tym olejem i filtrem. Internetowo zaznaczałem też ,że nie chcę mycia auta,umyli w tej cenie a ja chodziłem jak na szpilkach :x

i co faktycznie 600 brutto?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dla tego pomiędzy przeglądami sam sobie wymieniam olej i filtr, nie wiem czemu ale im nie wierzę, a dla mnie w garażu to jest 20min roboty, stary olej oddaje do zaprzyjaźnionego warsztatu.
Pozdrawiam