Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj zakupilem auto z niemiec bmw e90 318i 2009 190tys przebiegu wszystko udokumentowane wszystko byloby okej gdyby nie dzisiejsza sytuacja siedzialem w samochodzie bez zapalonego auta tylko na zapłonie i nagle odcieło totalnie prąd nie moglem nic zrobic nawet wyjąć kluczyka ze stacyjki

pierwsze co pomyslalem to ze aku sie rozladowało choć to tez było bardzo dziwne bo pali od strzała , doczołgałem sie do bagaznika przez tylnia kanape (bagaznika bez pradu nie otworze) aby sprawdzić napięcie , zdjejmuje tą pokrywke i zobaczyłem pełno kabli dosłownie wszystko dziko poukładane masakra ruszłem akumulator i nagle prąd wrócił . wracajac do domu zadzownil do mnie kolega i mówi ze nie mam tylnego swiatła popukalem w to i sie zaczeło palic (co może byc powodem tego ) wracając do tych magicznych rzeczy przy akumulatorze pytanie do was czy moge cos sam sprawdzić bo oczywiscie w serwisie bmki skasuja mnie pewnie jak za zboże . trzecia sprawa to wyskoczył mi bład szyberdachu przez chwile sie nie domykał ale końcowo sie zamknął (wyczytałem ze przez utratę napięcia mógł sie rozkalibrować ) spróbuje rano to naprawić poprzez kalibracje jeżeli macie jakieś pomysły piszcie będę wdzięczny :)

Opublikowano
Wychodzi na to, że był to niemiec pochodzenia tureckiego :D :D
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Wychodzi na to, że był to niemiec pochodzenia tureckiego :D :D

To jest jeden z najlepszych komentów jakie tu ostatnio widziałem :D

A co do Twojego posta: na razie wszystko wskazuje na problemy z aku i jego podłączeniem. Na samym aku jest takie coś, co się do niego przypina, to jest IBS - Intelligent Battery System, czy jakoś tak. Sama bateria również musi być poprawnie zakodowana, inaczej aku nie będzie prawidłowo ładowany i wtedy mogą być takie jaja. Nie mam pojęcia jak to wygląda to co mówisz, musiałbyś dać foto, sam mam E90 318i tak jak Ty, to jak dasz foto to wtedy sam mogę zajrzeć u siebie i porównać, bo mój samochód jest seryjny i znany mi od nowości.

icon3.png G30 530i xDrive