Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Panowie mam taki problem z moją 2,0 d 122 KM . Podczas jazdy zdążyło się kilka razy że samochód zgasł ale bez problemu odpalił . Raz wywalił komunikat uszkodzone podświetlenie tablicy po czym zaczął falować na obrotach .Podczas jazdy było to tak wyczuwalne jakbym lekko wciskał hamulec. Naładowałem akumulator i bład podświetlenia zniknął ale nie wiem czy te dwie sprawy można ze sobą łączyć .

Co może być przyczyną gaśnięcia ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź połączenia z akumulatorem, przejście kabli prądowych przez karoserię z wnęki akumulatora, przewód masowy silnika, następnie do weryfikacji sterownik silnika. Jakieś błędy na komputerze?
3A0jS9b.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Miałem to samo, tzn. że silnik samoistnie się wyłączał w czasie jazdy czy podczas postoju. 3 lata temu wymieniłem czujnik położenia wału bosch i problemu nie było. Dzisiaj natomiast ta sama sytuacja... także pewnie znowu czujnik uwalony. Błędów brak.
Opublikowano
Miałem może nieco podobne objawy, samochód gasł kiedy silnik się nagrzał. Na zimnym startował bez problemu. Każda kolejna próba uruchomienia silnika kończyła się jego natychmiastowym zgaśnięciem. Problemem był uszkodzony wtryskiwacz paliwa.