Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj na trasie żony X3 2.0 d nagle zaświeciło kontrolkę o niskim ciśnieniu, od razu auto zaczęło zwalniać. Zona oczywiście od razu zjechała na pobocze i się zatrzymała. Niestety silnik jest zablokowany.... nie da rady nim ruszyć nawet o milimetr.

Teraz pojawia się pytanie czy da radę bez większych kombinacji wsadzić silnik nowszy, podobno polifty są poprawione.

Kolejne pytanie znalazłem kilka ogłoszeń osób co "regenerują te silniki" kupował ktoś taki silnik? Bo mój mechanik twierdzi że kiedyś wkładał znajomemu i po 3 miesiącach mu padł ten regenerowany.

Z ciekawostek pacjent ma 172 tysiące przebiegu. Auto salon polska jestem drugim właścicielem, rozrząd wymieniony w ASO przy 120 tysiącach. Olej wymieniany regularnie co 15 tysięcy...

Edytowane przez matadorRS
Opublikowano
Witam, to raczej nie silnik stanął, tylko jakiś czujnik. Do serwisu i zerknąć błędy. Nie chce mi się wierzyć że krajowe auto taki przebieg i po rozrządzie etc. i padł. Olej ma?
Opublikowano

Ciekawa sytuacja

Raczej z tym przebiegiem i takim miedzy przeglądami hmm

Daj kolego znać co mechanicy gadaja

Opublikowano
Witam, to raczej nie silnik stanął, tylko jakiś czujnik. Do serwisu i zerknąć błędy. Nie chce mi się wierzyć że krajowe auto taki przebieg i po rozrządzie etc. i padł. Olej ma?

Tez tak myślałem na początku ale wczoraj z mechanikiem zglądneliśmy pod maskę i próbowaliśmy ruszyć silnikiem i ani drgnie.

Opublikowano
Jak znam życie to złapał na panewkach, jak na korbach to pół biedy ale prawie zawsze dostają również główne a wtedy lepiej szukać silnika. Te regenerowane po 6-8 tys sobie odpuść bo solidnej regeneracji na dobrych ( nie chińskich) częściach za tyle się nie da zrobić.
Opublikowano
I co,wiadomo już co się stało z silnikiem?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie rozbierałem go bo nie było czasu. Wystawiłem je rano do sprzedania i już się sprzedało ;)

Tak więc szukam następcy ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Dostałem info od osoby która kupiła ode mnie moje x3 i okazuje się że wał pękł. Przypominam auto przebieg 171 tysięcy.

a3196d2326ccd.jpg

804d250dfeb9e.jpg