Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam szanownych kolegów klubowiczów

w świeżo kupionej e81 mam problem z szybami:

lewa - po dosunięciu do końca odstaje od uszczelki (~2 mm)

prawa - nie działa automatyczne opuszczanie/podnoszenie przy otwieraniu drzwi. w związku z tym również nie mogę dosuwać jej do końca bo inaczej zachacza o uszczelke przy zamykaniu. do tego chyba nie jest dobrze 'skalibrowana' - gdy naciskam żeby zamknąć (przesunąć się na maxa w górę), po dosunięciu sama opuszcza się ~4cm (więc żeby zamknąć muszę sam przesuwać i w odpowiedniej chwili przestać)

czy to automatyczne opuszcanie/dosuwanie jest kontrolowane przez jakiś czujnik który mógł się zepsuć z prawej strony?

czy ma ktoś jakieś doświadczenie z regulowaniem tych bezramkiwych szyb, czy jest to problematyczne? sam na pewno się tego nie podejme ale zastanawiam się, czy każdy serwis podoła czy będę musiał szukać specjalistów

Opublikowano
Dzięki, będę próbować - może uda mi się wregulować w ten sposób lewą. Tylko z tą prawą zastanawia mnie co może odpowiadać za brak reakcji na otwieranie drzwi ale oddam auto do speców od bmw to powinni zaradzić
Opublikowano

Koledzy a jak jest z tymi szybami bezramkowymi w zimie? (nie mam garażu)

Trzeba psikać odmrazaczem przed otwieraniem auta? Bo jak przymarznie i się będzie próbować otwierać to się może chyba źle skończyć