Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam e46 2002 sedana n42 143km mam taki problem cudowny otuz odpalam auto pierwszy raz gdy silnik jest jeszcze śliny to słychać takie charatanie albo jakby odkurzaczem np zassać reklamówkę taki dźwięk dziwny ale silnik pracuje normalnie tylko gdy jest zimny to tak robi po tych dwóch sekundach tego dzwieku już jest okej ,dalej ,nie wiem czy to normalne auto przez te pierwsze 30sekund ma wskazówkę obrotów trochę ponad 1000 i głośniej chodzi a potem spada poniżej lekko falując i potem jest spokój.

Ale gdy ruszam to muszę czuć sprzęgło i gaz musze więcej gazu dodawać bo autem zaczyna kangurzyć i pali mi przez to olej dym na niebiesko i tylko z jedynki tak mam reszta biegów okej i gdy wrzucam wsteczny to też muszę mu gazować bo też dostaje kangura i może mi auto zgasc dokładnie jak przy jedynce

Droga sprawa wywala mi błąd checka system kata ,,,kata już dawno nie mam xd...wydajność poniżej progu bank 1 wymieniłem sondę lambda checka znikł na 500km... kultura pracy jest taka sama w sensie to co opisałem wyżej z tym paleniem oleju i kangurem

Czy to może być wina przepływki ? Odpiol bym ją ale aktualnie jestem za granicą

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nagraj dźwięk pod maską (pewnie rozrząd lub/i zawór w podstawie filtra oleju).

Koniec sprzęgła/docisku.

Pewnie uszczelniacze zaworowe (rozgrzej silnik, zostaw na wolnych obrotach 5-10 minut i dodaj gazu, jak pojawi się dym to uszczelniacze).

Spodziewałeś się braku błędu katalizatora gdy nie ma katalizatora? Nowa sonda miała stwierdzić, że może jednak jest?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.