Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem!! Chcial bym zamienic swoje bmw 323i na inne mianowicie na 328 Cabrio lub 330 Coupe M Power :) i mam teraz dylemat nie wiem co robic ktore autko bedzie lepsze... ;)
Opublikowano
Które będzie lepsze to trudne pytanie. Rozrzut niezły bo wahasz sie między cabrio a coupe z zupełnie innymi silnikami przesiadając sie z sedana :wink: Cabrio fajne na lato do lansowania się powiedzmy - bulwarowy crousing :8) , M-ka dla kogoś kto lubi szybko jeździć i umie przede wszystkim...A jeśli w aucie miałby sie gaz pojawić to brałbym Coupe 328 - poza tym na 220ps go dźwignąć to nie problem więc jazda już całkiem całkiem :)
Opublikowano
tyle zeby poszukac porzadne cabrio w stanie b.dobrym to bedzie ciezko poszukac oczywiscie z duza doplata....a roznica 323i na 328i to rzeczywsicia mala roznica....jak juz duzo to m-power :modlitwa: ale niestety utrzymanie i czesci jak kolega wspomnial wczesniej nie nalezy do tanich....pozdrawiam

Był BMW E30 316i 09/90 inslandgruen

Był BMW E36 323i 10/95 arktissilber

Był BMW E36 320i 03/98 ascotgruen

Był BMW E39 525i 11/00 cosmoschwarz

Był BMW E46 320i 08/02 sapphireblack

Był BMW E61 530D 05/04 alpinweiss III

Był BMW E61 530D 02/08 spacegrau

Jest BMW F11 520D 06/13 havanna

Opublikowano
sam juz nie wiem!! jezdzilem 330i e36 :) i wrazenia sa nie samowite!! :shock: z drugiej strony wlasnie mpower drogie powiedzial bym bardzo drogie w utrzymaniu!! zas cabio super sprawa tylko jak nim jezdzic zima :> gdzie mozna kupic hard tropa i jak to dogole zdaje egzamin :> duzo osob narzeka na CABRIO ze zimno bardzo i ze nei szczelne :| zas inni chwala ze dobre ogrzewanie maja i jest oki :) da sie jezdzic :)
Opublikowano

utrzymanie m powera kosztuje sporo

przykładowe ceny

- pompa wody ok 850zł

- swiece od 300zł za komplet do 600zł

- tuleje wachacza przód od 200zł

- łozyska koł tylnych od 200zł sztuka

-termostat ok 250zł

- sprzegło od 800zł (zamiennik -zadna rewelacja)

-amorki przod 1000zł za sztuke

-uzywany komputer do silnika 1200zł

- uzywany przepływomierz 400-600

- tylny most od 1500 - 2500 zł

- tak na marginesie uzywane czesci trudno znalezsc

itd itp

jak ja kocham m-powery !!
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem kto Wam mowil ze z cabrio sa problemy?

Ja nie mam zadnych, mam na mysli BMW bo takim autem jezdze nie Fiatem Punto.

Mialem 2 przypadki ciekniecia wody ale z mojej winy, przed zlozeniem dachu trzeba opuscic szyby, bo zdaza sie ze uszczelka sie zawinie i wtedy moze sie woda przedostawac. HardTopa tez mam, fajna sprawa, auto fajnie wyglada, bardzo egzotycznie. W E36 jest juz malowany pod kolor karoserii tak wiec jeszcze lepiej sie to komponuje. Jazda z Hardtopem jest bardziej komfortowa, troche ciszej ale nie ma jakiejs tam kolosalnej roznicy. Ogrzewanie to prawda ze jest duzo lepsze. Na zimnym silniku 2 minuty i w aucie masz goraco.

gdybym ja mial taki dylemat jak Ty i auto by bylo super tylko mocy brak to bym zaaplikowal inny motor np: 3.0 z E46 DoubleVanos ale za taki silnik to troche trzeba zabulic i pieprzenia z elektronika. A E36 V8 to tez ciekawa opcja. Ja bym sie nie rozdrabnial tylko 4.4 no chyba ze ktos kocha R6.

Jak bys chcial to mam namiar na gosci ktorzy robia SWAPy.

Pozdro 4 ALL