Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam grupę.

Podpowie ktoś gdzie na Śląsku bądź w niedalekiej okolicy znajdę warsztat, który zajmuje sie naprawą szyberdachu- panoramy???

Po pierwsze nie działa mi to ustrojstwo a po drugie pasowało by wyczyścić kanały odpływowe, ponieważ po deszczu jak ruszam to moi pasażerowie mają zimny prysznic z podsufitki.

Opublikowano

Zaleca się możliwie szybko naprawić same kanały odpływowe. Typową usterką jest woda zalewająca schowek pod podłogą bagażnika w którym znajdują się moduły komfortu.

Woda często zalewa również wnękę akumulatora oraz tablicę bezpieczników.

Przednie kanały odpływowe dostępne są pod zdjęciu słupków przednich, a tylne kanały odpływowe po zdjęciu słupków tylnych.

Opublikowano
Zaleca się możliwie szybko naprawić same kanały odpływowe. Typową usterką jest woda zalewająca schowek pod podłogą bagażnika w którym znajdują się moduły komfortu.

Woda często zalewa również wnękę akumulatora oraz tablicę bezpieczników.

Przednie kanały odpływowe dostępne są pod zdjęciu słupków przednich, a tylne kanały odpływowe po zdjęciu słupków tylnych.

Widziałem waszą stronę w internecie, fajnie że naprawiacie te szyberdachy ale strasznie mi jest nie pod drodze do Lublina 4 godzin jazdy w jedna strone+ naprawa i powrót to trochę dużo czasu a ja tyle wolnego to nawet w weekend nie mam.

Ogólnie poprzedni wlasciciel coś mocno kombinował z tą panoramą, ponieważ z tyłu nie ma silniczka i do tego duża szyba sie tylko lekko uchyla po czym nie chce sie zamykać, także podejrzewam ze trzeba będzie wymienić całość bo nawet zasłona jest wyjęta z prowadnic.

Ogólne to woda stoi w przednim prawym słupku ale to jest teraz wiec za niedługo będzie gorzej.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam pytanie czy ktoś z grupowiczy zamykał awaryjne imbusem panoramę i czy jest jakiś sposób żeby ręcznie manualnie zamknąć też roletę panoramy ?
Opublikowano
No a u nas tył unieruchomiony czyli tak jak na filmiku a szyba jak się nie zamyka to się dalej nie zamyka i roleta też stoi w miejscu z guzika tylko się rozsowa i to też nie odrazu całą cóż to może być czyżby moduł siadł ?