Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Ostatnio podjechałem nabić klimatyzację w moim E82, po nabiciu auto nie chciało odpalić, wcisnąłem kluczyk, guzik start stop i nie kręci, kontrolki normalnie zaświeciły. Gdy kupowałem auto właściciel mówił o tym, że po zapalniczce ma odcięcie zapłonu, nie wiem po co, auto mi się podobało, cenowo odpowiadało, było zadbane więc jakoś mi to nie przeszkadzało :) mechanik który robił klimatyzacje od razu na szybko sprawdził rozrusznik, kręci. Ściągnąłem mieszek biegów razem z dekorem a tam takie cuda jak na zdjęciach :evil: zielono - biały kabel połączony z plusem, niebiesko biały raczej z minusem bo przy wciśniętej zapalniczce auto odpala, przy nie wciśniętej - nie. Coś musiało nie łączyć i po chwili auto odpaliło normalnie. Tu moje pytanie, chciałbym doprowadzić to do oryginału, wiem które to kable od zapalniczki ale ten biało niebieski i biało zielony nadal nie, czy ktoś ma jakiś schemat lub wie za co one odpowiadają ?

3-B1-ED53-D-7927-4-F50-B93-A-108-CF13-EA15-D.jpg 0-D73-B6-E1-72-FF-4-E85-BC95-BA5-A2774-FB4-C.jpg

Opublikowano
Jak na moje to musisz dotrzeć do miejsca gdzie został przerwany obwód i dorobione kable do zamykania obwodu przy zapalniczce. Odczepić te kable i zamknąć obwód i powinno być ok. Ew możesz zadzwonić do byłego właściciela i zapytać gdzie zrobił przerwę.
Opublikowano
Będę próbował to rozgryźć w weekend, te dwa kable biało-zielony i biało-niebieski wyglądają na oryginalną wiązkę i nie idą jakoś głęboko bo delikatnie je szarpnąłem i kończą się gdzieś tutaj pod tunelem.