Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Od jakiegoś czasu podczas ruszania i na niskich biegach w sekwencji ruszania auta, pojawiają się u mnie bardzo silne i głośne drżenia, jakbym miał starać się je zlokalizować to gdzieś w okolicy podłokietnika, przed tylną kanapą. Auto jakby chciało ruszyć ale zaczyna bardzo mocno drżeć i strasznie wibruje, przyspiesza jakby chciało a nie mogło z pełną mocą jak zwykle mogłem na to liczyć - nie mówię tu o ostrym ruszaniu ale np. o spokojnym ruszaniu ze świateł czy wyjazd z parkingu.

Jak delikatnie odpuszczę pedał gazu to drżenia i wibracje ustają - wtedy przyspieszam jakbym jechał na pogrzeb lub obchodził się totalnie jak z jajkiem - niebezpieczne gdy włączam się do ruchu i potrzebuje zrobić to sprawnie i szybko i cała buda drży i hałasuje jakby coś miało się rozlecieć.

Gdy nie popuszczam i jakby nie przerywam tych wibracji to potrafią się utrzymać jakiś czas (sprawdzałem czy to kwestia tylko chwili ruszania) nawet do 2500-3000 obrotów - dalej nie sprawdzałem czy same ustają bo bałem się że coś się rozleci.

Pojawia się to nieregularnie, ale znacznie częściej na zimnym silniku, zdarza się to w momencie gdy ruszam z miejsca, i pojawia się też na drugim biegu.

Czy ktoś spotkał się z takimi objawami nieregularnej pracy samochodu podczas ruszania? Z góry dzięki za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Średnio coś wskazać po takim opisie, lepiej podjedź do mechanika, który zajmuje się bmw. Prawdopodobnie coś dzieje się ze sprzęgłem/dociskiem. Rozumiem, że check silnika nie zapala się wtedy?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To tak jak pisałem, pewnie coś ze sprzęgłem, podejdź do kogoś kto zna te auta.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.