Skocz do zawartości

Przekładka panelu i grzanych foteli z polifta do przedlifta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukałem już na ten temat dużo ale nadal nie wiem które przewody/piny od czego są.

Mam e39 z 96r. były zwykle fotele z pompowanymi lędźwiami, które zostały zmienione na elektryczne z podgrzewaniem foteli, zasilanie fotela już zostało wcześniej ogarnięte ale zostało podgrzewanie, i tu mam pytania:

1. Które piny bądź przewody są od podgrzewania i jak/gdzie je podłączyć?

2. Które przewody/piny są od ASC, bądź jak je podlaczyc?

3. Które przewody w panelu są od rolety tylnej?

4. Które piny w panelu od czego są?

Panel razem z kostką mam w którym jest ASC, roleta i podgrzewane fotele, nic wiecej. Kości kupiłem i będę przekładał piny do tych które już są zamienione w samochodzie tylko nie wiem który przewód od czego jest, a nie chciałbym rozebrać i zaraz składać wszystkiego od nowa. Może ktoś chodź z częścią mi pomoże :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nowe fotele są przed czy po lifcie? Jakiego koloru mają wtyczkę? Na panelu masz grzanie fotela z pokrętłem czy przycisk i 3 diody?
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
Nowe fotele są z polifta, kości również zostały zmienione na poliftowe z przedlifta, elektryczne sterowanie foteli działa ale chce dołożyć jeszcze grzanie foteli. A panel będzie jednolity z polifta. Aktualnie siedzą jeszcze z przedlifta od asc i rolety
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz tu trochę pomocy, patrz na opisy wtyczek, wszystkie mają ponumerowane piny. Jak sobie nie poradzisz to pisz.

IMG-20220514-090217.jpg

IMG-20220514-090243.jpg

IMG-20220514-090346.jpg

IMG-20220514-090421.jpg

IMG-20220514-090510.jpg

IMG-20220514-090540.jpg

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Dobra, fotele mam opisane, od rolety jak się nie mylę to żółty i biały,trochę już wiem który pin do czego idzie, dziękuję za pomoc ale nadal mam problem z przewodami asc. Mianowicie: od przedlifta mam 5 przewodów A w nowej kości z polifta mam 6 przewodów, z czego bodajże szaro-czerwony to podświetlenie. I tu nie mam pojęcia jak to przełożyć.