Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heyo,

Czy ktoś robił na gwarancji Konserwację / Regulację szyberdachu G20 ?

Niestety po 20 tys dopadło mnie skrzypienie szyberdachu w g20 dokładnie po prawej stronie (prawy przedni róg) :mad2:

ASO zaleca smarowanie, cuda wianki i chce to zrobić.. a mnie martwi czy to coś pomoże (psikałem już spreyjami, zmiękczaczami uszczelek etc) .. ponieważ skrzypienie ustaje jak wystarczy że delikatnie ręką wypchnę szyberdach :mad2:

Czy to prawda że tutaj nie ma żadnej regulacji i jest FIX ? :cry2:

Opublikowano
Heyo,

Niestety po 20 tys dopadło mnie skrzypienie szyberdachu w g20 dokładnie po prawej stronie (prawy przedni róg) :mad2:

ASO zaleca smarowanie, cuda wianki i chce to zrobić.. a mnie martwi czy to coś pomoże (psikałem już spreyjami, zmiękczaczami uszczelek etc) .. ponieważ skrzypienie ustaje jak wystarczy że delikatnie ręką wypchnę szyberdach :mad2:

Jak masz gwarancję to oddaj do ASO i niech robią, po co komplikować sobie życie? Miałem skrzypienie szyberdachu w MINI F60, nie wiem co zrobiono w ASO ale problem został rozwiązany. Niestety ze skrzypieniem podszybia nie poradzili sobie przez 3 lata...

Opublikowano
Heyo,

Jak masz gwarancję to oddaj do ASO i niech robią, po co komplikować sobie życie? Miałem skrzypienie szyberdachu w MINI F60, nie wiem co zrobiono w ASO ale problem został rozwiązany. Niestety ze skrzypieniem podszybia nie poradzili sobie przez 3 lata...

No właśnie tego się boję .. że sobie nie poradza. Niestety mam różne doświadczenia po różnych ASO i czasami wolę coś sam zrobić, lub komuś odpowiedniemu zlecić robotę .. niż im dawać... bo jeszcze spartolą bardziej :mad2:

Dlatego szukam informacji, czy ktos coś robił.

Opublikowano

Oddaj do ASO.

Mam podobny problem, byłem już dwa razy, najpierw jakaś PUMA (uszczelka, smarowanie), później wymiana całych prowadnic bo dostały luzu. Po tym drugim była cisza przez tydzień, problem znowu powrócił. Szkoda mi niestety mojego cennego życia i czasu na jeżdżenie tam w kółko, czekam do kolejnego przeglądu.

Generalnie ten szyberdach pod tym względem to totalny szajs.

Ja nie wiem jak taka marka z takim doświadczeniem może wypuszczać taki bubel. W tym samochodzie nie hałasuje mi dosłownie NIC - poza szyberdachem nad głową.

Opublikowano
Generalnie ten szyberdach pod tym względem to totalny szajs.

Słyszałem o tym już kilka razy w G20. To jest przypadłość serii 3 czy wszystkie modele mają takie problemy?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety autko ląduje kolejny x raz w ASO .. a Dach jak skrzypiał tak skrzypi ... :mad2:

Zaczyna mi chodzić po głowie czy to nie wina wiatrołapu .. i jego uszczelki na tym plastiku .. czy ktoś ma info jak się jego demontuje ? Chce wiatrołap wymontowac i pojeździć pare dni bez ?

Śruby wiem gdzie są, ale nie wiem jak go ściągnąć z tą uszczelką :cool2: