Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na forum nie mogłem się doszukać tematu więc zaczynam nowy wątek. Wymieniłem radio fabryczne business w swojej jedynce na pioniera 1 dinowego (sh 110 ub) i po podpięciu kostki ISO i innych kabli radio jest martwe. Na zapłonie jak i na postoju. Fabryczne radio działalo bez zarzutu. Stąd pytanie czy ktoś wie czy jest jakiś odmienny schemat rozmieszczenia masy napięcia itp na kostce? Czy może jednak problem jest gdzieś głebiej?

Dzięki i pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma zasilania. To dlatego, że w fabrycznym radiu jest tylko zasilanie po kluczyku, a brak stalego. W nieoryginalnym stałe jest niezbedne. Możesz z tego co wiem połączyć ze soba kable w kistce ISO stale i po kluczyku ze soba i radio ruszy, tylko nue bedzie mialo pidtrzymania pamięci. Najlepiej docisgnąc do kostki ISO stale 12V.
Opublikowano
Połączyłem żółty z czerwonym i radio ruszyło jednak po paru minutach zgasło i nie ruszyło. Podłączyłem fabrycznego biznesa jednak ta sama sytuacja, w radiu cisza ani muzyki ani nic na wyswietlaczu. Co może być problemem? Albo co zepsułem i czy można to naprawić?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bezpiecznik sprawdziłeś? Nie wiem jaki dokładnie masz miesiąc produkcji auta, bo w 2005 byla zmiana pozycji bezpiecznika. Do 08/2005 byl to F40 o wartości 20A, a po F31 o tej samej wartości.
Opublikowano

Według rozpiski w schowku za radio odpowiadały bezpieczniki 2 , 23 i chyba właśnie 31. Tylko że gdy zajrzałem w skrzynkę to jedynie wpięty był bezpiecznik f2 na 5a który wymieniłem. Jeszcze jutro rano sprawdzę dokładnie. Jeżeli nie było bezpiecznika w tym miejscu to powinienem dorzucić tam taki jak wyżej wspomniano?

A pacjent jest z grudnia 2005 roku.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zapodaj mi VIN, moż być na priv jak tu nie chcesz. Łatwiej będzie mi schematy oglądać.
Opublikowano
Problem udało się rozwiązać. Teraz tylko pytanie jak radio mam podłączone z pominięciem stacyjki to czy ściągnięcie panelu w radiu może ograniczyć pobór prądu na noc? Z tego co wiem to samo wyłączenie radia może nic nie dać a nie chciałbym sytuacji z rozładowanym akumulatorem.