Skocz do zawartości

Problem po wymianie amortyzatorów

Biendablju

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze

1 096 858 to jest SACHS na pierwszy montaż (logo BMW) do zawieszenia standardowego. Odpowiednik SACHS jako część zamienna to 556 832.

https://aftermarket.zf.com/pl/pl/sachs/katalogi/#/search?languageID=19&countryID=PL&searchText=1096%20858&searchField=number

• Zasłużeni forumowicze
a ta strona z częściami do BMW co jest na forum ?

czescidobmw.pl profesjonalna obsługa, trochę drogo, ale dostajesz to co zamawiasz i Maciek zawsze doradzi i wyszuka jeśli potrzebujesz pomocy. Swoją drogą, tylko SACHS robi amortyzator aluminiowy więc tu nie ma możliwości podróby.

Ze zdjęć wygląda, że jest tak samo jak oryginał więc nie wiem co tam może nie pasować. Oprócz amortyzatorów coś jeszcze robiłeś w tym samym czasie ? Wahacze może ?

• Zasłużeni forumowicze
no tak ze zdjęcia to nic nie porównamy, ale już z daleka widać że podtoczenie/punkt osadzenia amortyzatora jednego i drugiego w zwrotnicy jest inny, poza tym nie widać gdzie kończy się rura amortyzatora na górze (zasłania go talerzyk), to jedno a drugie to sam skok samego trzpienia, o to właśnie chodzi w tych wymiarach, ale ok...zostawmy to, załóż te nowe Sachsy i daj znać co się dzieje z autem, operacja bardzo prosta, ale problem okazuje się duży

Witam ponownie postanowiłem włożyć stare amorki założyłem nowe (proste) łączniki.

Auto stoi tak samo i tak samo widać jakby był mały skok lecz łączniki weszły bez problemu wcześniej przy składaniu na starych był problem z założeniem. Pojeżdżę tydzień zobaczę co będzie się działo czy znów wygnie łączniki i dam znać.

• Zasłużeni forumowicze
Jak masz oba koła w górze to łączniki wejdą bez problemu, jak jedno to zawsze trzeba stabilizator naciągnąć.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)

• 11 miesięcy temu...

Witam forumowiczów po długim czasie

Wracam do tematu gdyż te "bicie" dalej jest słyszalne

Po ostatnich wydarzeniach postanowiłem zlikwidować stuki w maglownicy zamontowałem maglownice po regeneracji, postanowiłem wymienić tuleje na wahaczach skończyło się na wymianie wszystkich wahaczy dla świętego spokoju chociaż luzów nie miały jedynie te "tuleje" były lekko spękane problem jednak nie ustał dziś zajrzałem pod maskę i górne mocowania są już uszkodzone (nowe) wygląda na to że amorki cały czas dobijają do końca i uszkodziły górne mocowania moim zadaniem to powoduję te głuche uderzenia

Pytanie teraz czy to wina tych nowych amortyzatorów czy sprężyny są zmęczone.