Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Silnik m54 2.2,zauważyłem pod kolektorem ssącym że stoi tam płyn chłodniczy ,można powiedzieć że jest to w lini zi obudową filtra oleju. Z tego co widziałem w necie to wchodzi tam chyba rurka która idzie do nagrzewnicy... miał ktoś podobny wyciek? czy zazwyczaj problem jest z tą rurką czy np z oringami które są na niej?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rurka na wejściu do głowicy rozpada się.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po zdjęciu kolektora dolotowego.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Cześć panowie! Z góry licze na wasza pomoc bo kompletnie nie znam się na mechanice. Otóż jestem posiadaczem e46 330d 204km i mam następujący problem otóż, wycieka mi płyn chłodniczy. Dobra przychodzę do sedna w zimie dolewałem co drugi dzien żadnych śladów wycieków pod samochodem, nadeszła pora wiosenna temperatura dodatnia i płyn nie uciekał przez ponad dwa miesiące(była zrobiona trasa Polska - Niemcy i Niemcy - Polska no łącznie ponad 2000 kilometrów)no i przyszedł dzien dzisiejszy wczoraj dolalem płynu bo zaświeciła mi kontrolka pojechałem dziś do sklepu 10km trasy łącznie i po nagrzaniu sie silnika zaświeciła sie kontrolka i znów dolalem do zbiornika płyn. W poprzednim roku wymieniałem w pompę wody jakos w kwietniu. W zimie dałem ja do mechanika z nagrzanym silnikiem i nie widizal żadnych wycieków. Panowie może ktos z sam będzie wiedział wiec licze na jakaś pomoc od Was.
Opublikowano
Cześć panowie! Z góry licze na wasza pomoc bo kompletnie nie znam się na mechanice. Otóż jestem posiadaczem e46 330d 204km i mam następujący problem otóż, wycieka mi płyn chłodniczy. Dobra przychodzę do sedna w zimie dolewałem co drugi dzien żadnych śladów wycieków pod samochodem, nadeszła pora wiosenna temperatura dodatnia i płyn nie uciekał przez ponad dwa miesiące(była zrobiona trasa Polska - Niemcy i Niemcy - Polska no łącznie ponad 2000 kilometrów)no i przyszedł dzien dzisiejszy wczoraj dolalem płynu bo zaświeciła mi kontrolka pojechałem dziś do sklepu 10km trasy łącznie i po nagrzaniu sie silnika zaświeciła sie kontrolka i znów dolalem do zbiornika płyn. W poprzednim roku wymieniałem w pompę wody jakos w kwietniu. W zimie dałem ja do mechanika z nagrzanym silnikiem i nie widizal żadnych wycieków. Panowie może ktos z sam będzie wiedział wiec licze na jakaś pomoc od Was.

Jeśli napisałem co niejasno to proszę pytajcie to postaram się napisać bardziej zrozumiałe.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zmień mechanika na takiego co zna się na bmw. Są standardowe miejsca w konkretnych silnikach, trzeba wiedzieć gdzie patrzeć.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Zmień mechanika na takiego co zna się na bmw. Są standardowe miejsca w konkretnych silnikach, trzeba wiedzieć gdzie patrzeć.

Akurat ten mechanik naprawiał mi zawsze samochód i nic się nie do teraz nie zepsuło. Dla mnie po prostu jest dziwne to ze ten płyn ucieka jak mu się podoba otoz przez dwa miesiące nie było problemu zrobiłem nią bardzo dużo km w ubiegły weekend zrobiła 2200km na trasie w przeciągu 3 dni płynu nie ubyło w ogóle, wróciłem do Niemiec i po przejechaniu 5 km zaświeciła się kontrolka, dolalem płynu i następnego dnia to samo. Często jest tak ze dolewam kilka razy i problem znika w sensie nie muszę dolewać przez dłuższy okres mam na myśli pare tygodni.

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wycieku nie widać bo pewnie silnik gorący i płyn odparuje. A jak olej silnikowy w normie czy podwyższony stan?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii