Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Potrzebuję pomocy w diagnozie mojej usterki.

Od pewnego czasu mam problem z gaśnięciem silnika podczas jazdy po przejechaniu około 20km. Samochód był podpinany pod komp i notował błędy wtrysków 4 i 6.

Założyłem nowe wtryski i również po przejechaniu około 20 km gaśnie i wywala błąd na 4 i 6 wtrysku. Zamieniłem wtryski 1 i 2 z 4 i 6 i również ten sam problem więc wykluczyłem usterkę spowodowaną wtryskami. instalacja sprawdzona mechanik stwierdził, że jest ok.

Co to może być? Jak silnik zimny to chodzi i nic się nie dzieje i nie notuje błędów. jak się rozgrzeje to po tych 20 km notuje błędy 4 i 6 wtrysk. jak rozgrzany to pali od strzała ale po chwili gaśnie i tak w kółko.

Czy może to być sterownik/moduł sterowania pompą paliwa? Tylko czy nie powinien notować błędu spowodowanego zbyt niskim ciśnieniem?

Proszę o pomoc bo brakuje mi już pomysłów.

Dzięki i pozdrawiam

Jarek

Opublikowano

Może to być uszkodzony sterownik silnika?

Wtryski wykluczam na 100% ponieważ po zamianie czyli roszadzie wtrysków nadal notuje błąd 4 i 6 wtrysk. więc nie uwierzę w to, że nagle wszystkie wtryski padły :)

Pomoże ktoś? Miał ktoś podobny problem?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
na pewno wtryski ale nie koniecznie 4 czy 5, wszystkie daj do sprawdzenia, jak któryś ma zwarcie auto gaśnie komp może pokazać inny numer wtrysku, miałem tak samo
  • 3 tygodnie później...