Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Opiszę swój problem. Posiadam 520d 177 koni, rok 2007, Anglik. Otóż we wtorek auto działalo bez zarzutu, w środę rano chciałem jechac do pracy i już auto nie odpaliło. Po wstępnych oględzinach stwierdziliśmy, że padł rozrusznik. Pociągnęliśmy auto na lince żeby je odpalić i odpaliło bez problemu, pojeździłem trochę aby akumulator się podladowal bo nie chciałem żeby się rozładował do końca, miałem nadzieję, że rozrusznik się bujnie i już auto będzie odpalać ale niestety się nie udało. Kupiłem nowy rozrusznik, odpielismy klemy aby go wymienić. Po skończeniu auto dalej nie odpala. Nie ruszyło nawet z kabli. Więc znowu na linkę i odpaliło. Miałem nadzieję, że po wymianie rozrusznika pojeżdżę autem żeby się aku podladowal I już będzie wszystko cacy, zgasilem i już nie odpaliło. Załatwiłem prostownik, wyciągnąłem akumulator i chwilę temu podpiąłem go aby się ładował. Niestety wyczytałem, że w tych modelach nie powinno się odpinać aku lecz już jest za późno. Czy będę musiał w jakiś sposób zakodować akumulator aby uruchomić auto? Dodam, że z popychu auto odpala bez problemu także nie wiem gdzie szukać przyczyny.
Opublikowano

Po pierwsze skąd wiesz że to rozrusznik? Podłącz go pod komputer i szczytach błędy. Zobacz czy napięcie dochodzi do komory silnika? Kiedyś miałem podobny przypadek i okazało się że utelnil.sie główny przewód znajdunacy się pod podłogą bagażnika i nie dawał wystarczającego napięcia do odpalenia. Niestety żeby go wymienić trzeba ściągać zbiornik paliwa.

E60 to wiekowe auto ale jak na swoje lata zawansowane technologiczne i odpalanie nie wróży nic dobrego.

Opublikowano

Niedopuszczalne jest odpalanie silnika "na linkę" tym bardziej ,ze to N47.

Sprawdź czy dochodzi prąd do rozrusznika,na ten cienki kabelek przy automacie.

Za pomocą kabli rozruchowych sprawdź czy stary rozrusznik działa.