Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od pewnego czas nie działa u mnie w E91, otwieranie szyby w klapie bagażnika. Stało się to nagle, bez wcześniejszych oznak jakikolwiek problemów. Wiem, że powodem może być uszkodzony mikrostyk, ewentualnie wiązka w klapie. Natomiast zanim zacznę cokolwiek robić, chciałem zapytać, czy istnieje bezpiecznik stricte odpowiedzialny za tę szybę. Sprawdzałem rozpiskę, która jest zamieszczona w schowku i trudno się z niej rozeznać, gdyż jest ona tylko obrazkowa, a nie chce mi się sprawdzać każdego z osobna.

Próbowałem już na wszystkie sposoby rozebrać mikrostyk w celu wyczyszczenia, ale za cholerę się nie da. Już cały pokiereszowany z każdej strony od śrubokrętów, plastikowych łyżek i innych przyborów. Za żadne skarby nie chce zejść ta osłonka, trzyma jak przyklejona.

Swoją drogą chyba najprościej byłoby zaprogramować kluczyk na tę funkcję. Możecie polecić kogoś ze Śląska, kto potrafiłby to zrobić?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma bezpiecznika. Brazowo czerwony kabel grobusci 0,35mm idzie do JBBF. Po drodze przechodzi przez wave trap. Sprawdź kable w klapie.