Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam pytanie czy uda mi się wymienić sam sworzeń zewnętrzny (krótki) w wahaczu firmy febi/trw ( nie pamiętam dokładnie jaki kupowałem) . Wahacz ten nie wytrzymał pół roku, pękła mi osłona sworznia ta gumowa.

Wiem ze było kupować meyle ale teraz to jest po ptokach :wink:

W związku z tym czy uda się wprasowac do wahacza febi/trw sworzeń zewnętrzny meyle ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie, oddaj to na reklamację i nie kupuj takich śmietnikowych części.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie. Reklamacja to nie zwrot.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

U mnie mechanik zasadził Lemforder'y na obie strony. Po 8000km jest spokój, będę obserwował temat.

Inną sprawą jest to czy jeździsz slalomem czy raczej twardo po dziurach, bo każde zawieszenie można rozwalić na pseudo asfalcie z lasem studzienek.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na bank meyle pasuje do oryginału, a na feldze 16 wytrzymuje bardzo dużo - nie masz już oryginalnego wahacza?

Myślę że w tych zamiennikach, to może być różnie, bo pewnie kupują co najtańsze i do pudełka, nie ma gwarancji że wymiary się zgadzają.

Swoją drogą, nie ma chyba takich produktów gumo-podobnych co padają po pół roku - sam skojarz fakty.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Są, trw, febi, nie wspominając już o takich wytworach jak hart, nty czy maxgear.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Z perspektywy czasu widzę że najlepiej pojechać do kogoś kto demontuje jeszcze E46 kupić wahacze oryginalne z dobrymi wewnętrznymi przegubami i wprasować Meyle na zewnętrzne.

Jak ktoś nie ma warsztatu, dorobionej tulejki, prasy itd, to od razu Meyle kupić.

Ja osobiście już około 5 lat jeżdżę na takim rozwiązaniu po Łodzi i jeszcze nic nie puka(nawet łączniki Meyle HD mniej więcej tyle czasu mają), a nawet jest dość sztywne jak na koła 16".

Dobrze jest oczywiście poszukać czy gdzie indziej nie ma luzu, bo wtedy szybko przenosi się na inne elementy, maglownica, amory, poduszki itd. do sprawdzenia.

Tak sobie myślę że właśnie te kilka lat temu zrobiłem wszystko(tylko sprężyny zostały) w tym samym okresie i spokój.

Nie jestem zwolennikiem metody wymień wszystko, bo niektóre elementy są trwałe, ale na pewno nie można zostawić żadnego elementu z luzem.

Opublikowano

Ja kupiłem Mayle parę lat temu, po 200.000 km. Niedawno odzywał się jeden sworzeń - obecnie wymieniłem same sworznie, koszt 200 zł sworzni a nie 800 za nowe wahacze.

Meyle HD są żywotne.

Kolega proponuje kupić Mayle i w międzyczasie reklamować swoje wahacze - masz 2 lata rękojmi

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

mam pytanie czy uda mi się wymienić sam sworzeń zewnętrzny (krótki) w wahaczu firmy febi/trw ( nie pamiętam dokładnie jaki kupowałem) . Wahacz ten nie wytrzymał pół roku, pękła mi osłona sworznia ta gumowa.

Wiem ze było kupować router login 192.168.l.l.link/ meyle ale teraz to jest po ptokach :wink:

W związku z tym czy uda się wprasowac do wahacza febi/trw sworzeń zewnętrzny meyle ?

I got this,..