Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Głupia sprawa ale bardzo wkurzające . Jak jadę powoli albo na tych muldach na A1 tak 90km/h to skrzypi . Szybciej na tych muldach nie polecam :D . Wracając do tematu okazuje się że jak ten materiał się lekko porusza to skrzypi . Rozbierać mechanizm czy na tym brzegu gdzie trze materiał coś nakleić jakąś taśmę .
Opublikowano

Spróbuj najpierw nasmarować ucho w tylnej klapie, tzn. metalowy element który wchodzi w zamek. Też walczyłem ze skrzypieniem i właśnie ucho/zamek skrzypiały.

Jeśli to nie pomoże, trzeba rozebrać plastiki, najlepiej od razu wszystkie włącznie z plastikami w klapie. Wszelkie stykające się ze sobą elementy/krawędzie oraz otwory w które wchodzą spinki okleić taśmą parcianą taką jaką owijane są wiązki elektryczne w aucie ewentualnie plastrem z apteki. Po takim zabiegu jest absolutna cisza i problem nie powraca.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jestem raczej na 99% pewien że to roleta . Dzisiaj miałem zdemontowaną bo wiozłem koła i była cisza . Jak jest zamknięta znaczy się zakrywa bagażnik to wystarczy w połowie jej ugiąć palcami i skrzypi . Jutro jeszcze zweryfikuję bo rower wrzucę to roleta będzie przeszkadzać i też ją zdejmę .
Opublikowano
U mnie też skrzypiała roleta na wybojach. Już nie pamiętam czym przesmarowałem tą metalową krawędź za która nawija się materiał, chyba dosłownie płynem do mycia naczyń, od tamtej pory spokój, już chyba ze dwa lata.
Opublikowano
U mnie dla odmiany przy zmianie temperatur skrzypi prawa półeczka po której jeździ roleta. Już raz ją do połowy ściągałem ale gdzieś coś trzyma na słupku C w okolicach pasów. Muszę to całkiem zdjąć i okleić miejsca styku jak wyżej wspomniano...
Opublikowano
Na pewno skrzypi roleta . Dzisiaj jechałem ze zwiniętą i cisza .

Mam tak samo :) Po kupnie auta myslalem, ze to amor skrzypi a to roleta. Jezdze ze zwinieta i cisza -tez pasuje sie za to zabrac.