Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś z forumowiczów montował dodatkowe zabezpieczenie typu Igla,Canlock w nowym aucie na gwarancji (nie koniecznie x5)??? Wiem ,że ubezpieczenie,gap itp ale mam zamiar założyć coś od siebie. Producent pisze ,że nie tracimy gwarancji fabrycznej samochodu. Czy ma ktoś doświadczenia z tym tematem???
  • 1 rok później...
Opublikowano

Jak chcesz taniej ubezpieczenie płacić to topguard activ i tu jest pewne, że gwarancji po montażu nie stracisz. To jest połączenie GPS plus ala igla.

Tylko tu jest abonament miesięczny.

Opublikowano

Ale tą gwarancję w topguard to daje chyba delear za pośrednictwem którego to jest montowane a nie BMW? Tak przynajmniej miałem w Audi. Może być problem jak auto padnie gdzieś za granicą.... Nawet przy updatcie softu w aplikacji BMW jest napisane, że wszystkie niefabryczne urządzenia wpięte w cana trzeba usunąć. Pewnie dmuchają na zimne, ale jednak się zabezpieczają.

Co do gwarancji to zawsze temat z czym i na kogo się trafi. Bo przecież te wpięcia w cana wydają się bardziej inwazyjne niże kodowanie przez obd. A ile jest spekulacji z gwarancją i kodowaniem....

Opublikowano

Różnie bywa. Kolega zrobił w AUDI dokładkę night vision na fabrycznych komponentach - nowych, kupionych w ASO - a przy innej usterce elektroniki powiedzieli mu, że w związku z NV gwarancja zostanie anulowana.

Dokładka w warsztacie który zajmuje się takimi dokładkami od lat, a utrata gwarancji bo ASO nie oferuje takiej dokładki.

Najbardziej irytujący fakt w tej historii, to że uparł się robić dokładkę bez żadnego docinania czy łączenia kabli, całe wiązki oryginalne były przekładane.

Opublikowano

Prawda jest taka jak kolega czesiek25 napisał zależy na kogo trafisz albo kogo znasz na serwisie. Jak wiemy gwarancja do bramy to jest Polska.

Opublikowano

Założyłem po zakupie zabezpieczenie ( nie będę pisał jakie 🙂 ) . Na razie brak problemów bo nic się z autem nie dzieje ale pewnie ASO mogłoby się przyczepić, że jakaś ingerencja nastąpiła.