Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, wie ktoś może, jak najlepiej zdiagnozować problem dotyczący braku ciśnienia w silniku? Nie znam się ogólnie na takich rzeczach, a nie chciałabym niepotrzebnie wymieniać silnika,bo przyczyna może być łatwa do usunięcia. Z tego co wiem, to na 5 cylindrach ciśnienie wynosi ok 13, na jednym 6/7. Spalanie jest dość spore,oleju bierze w cholerę, mimo że silnik pracuje pięknie- cichy, samochód nie drży, wszystko równo pracuje, odma też jest git- to mnie ogólnie przekonało do zakupu, który okazał się mała wtopą. I tutaj pytanie, na co zwrócić uwagę, co jeszcze sprawdzić, przeczyscic, wymienić, żeby być może problem się rozwiązał? Czy zostaje tylko remont silnika lub jego wymiana? Albo czy jest jakiś specjalista, godny polecenia na terenie śląska?

Byłabym wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedź ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba zrobić próbę olejową, jeżeli kompresja wzrośnie to dół silnika (pierścienie) a jak nie to góra (np. wypalone gniazdo zaworowe). Jest lpg?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Trzeba zrobić próbę olejową, jeżeli kompresja wzrośnie to dół silnika (pierścienie) a jak nie to góra (np. wypalone gniazdo zaworowe). Jest lpg?

Hej, LPG właśnie nie ma- nie montowałam, bo wolałam najpierw przetestować samochod i jak widać- słusznie.