Skocz do zawartości

m52b20 ms 41 piny help

Kosta85drift

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich bimmereforumowiczow jestem tu nowy wiec wybaczcie temat pewnie był .mam m52b20 na sterowbniku siemens ms 41 w budzie e46 walcze z wiązką i caly czas brak iskry i sterowania wtryskami.ews usuniety systemowo .moze ktos napisac ktore piny w ecu musza byc podpiete zeby odpalic motor?? nie warzne są sygnaly liczxnika wskaznikow czy abs chodzi mi o same odpaklenie z gory dzieki Panowie

• Zasłużeni forumowicze
Jak usunąłeś ews ze sterownika silnika, to wystarczy wypiąć moduł EWS, zmostkować dwa grube kable we wtyczce i pali.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

to wiem on kreci chodzi mi dokładnie jakie poteciały ida na ktore piny w ecu .ja ogulnie siwdze w brazy mechanicznej ale ms 43 i w gore a tu taki prosty m52 mnie szkoli czyt dokladnie co napisałem brak sygnalu na wtryski i cewki a nie ze brak reakcji na kluczyk tak!

• Zasłużeni forumowicze

To napisz coś więcej, bo tak to, nie bardzo wiadomo o co chodzi. Jak tylko usunąłeś ews ze sterownika to, ma palić tak jak pisałem, pod warunkiem że ews prawidłowo usunięty i pin odpowiedzialny za sygnał między modułem EWS a sterownikiem silnika ma być odcięty, bo efekt będzie taki jak piszesz.

Chyba że to jakiś swap rzeźba to masz rozpiskę

http://www.fekzen.se/StandAlone/

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

dalej lipa inpa widzi wszystko jest napiecie na czujnikach wałka na przepustnicy pompa paliwa sie wysterowuje na wtryskach mam +12 brakuje minusa sterującego tak samona cewkach +12 masa ta co idzie z budy brakuje - sterujacego ktos mial taki problem "???

na pin 73 sterownika czyki sygnal in z dme relay ma byc + czy minus ???? gdzie brakuje tej masy ze sterownik nie wypuszcza zadnych sygnalow sterujacych po - i dodam ze to samo sie dzieje na 3 innych sterownikach ktore w swoich autach normalne dzialają [BAD] no brak pomysłu